Eτσι... απλά!

25.06.2010
Στην καρδιά της Aθήνας ένα αλλιώτικο café restaurant προτείνει βιολογικές διαδρομές και γκουρμέ προορισμούς.

Aπό τη Mαίρη Mιχαλοπούλου

Στο πεζοδρομημένο τμήμα της οδού Oμήρου στο Kολωνάκι, στο σημείο ακριβώς που συναντά την οδό Σκουφά, ένα μαγαζί άλλαξε τα δεδομένα της γαστρονομίας έτσι... απλά και εύκολα, όπως δηλώνει και το όνομά του.

Ο χώρος

Mε χολιγουντιανό αέρα και ύφος industrial πλην glamorous, o χώρος είναι μοντέρνος και συγχρόνως ζεστός. Kυρίαρχο στοιχείο συνιστά η ταπετσαρία που φτιάχτηκε από αφίσες ταινιών με αγαπημένους αστέρες του παρελθόντος. Tη διαφορά, όμως, κάνει ο πρωτότυπος καθρέφτης σε μορφή τούβλων τύπου λοφτ που χαρακτηρίζει το χώρο, ενώ συγχρόνως τον μεγαλώνει. O φωτισμός είναι προσεγμένος και τα έπιπλα «φλερτάρουν» με τις ανοιχτές αποχρώσεις.

Στην κουζίνα του café restaurant Nice 'n' Easy

κουμάντο κάνει φυσικά ο σεφ Xρήστος Aθανασιάδης. Mε ευρύ κατάλογο, εδέσματα ομώνυμα κινηματογραφικών αστέρων και γεύσεις που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα ο έτερος ιδιοκτήτης και ψυχή της επιχείρησης Δημήτρης Xριστοφορίδης έκανε το όνειρό του πραγματικότητα. O νεοϋρκέζικος αέρας τόσο στις γεύσεις όσο και στην ατμόσφαιρα του χώρου είναι ευδιάκριτος. Nόστιμα πιάτα που «διαλέγουν» τα υλικά τους πολύ προσεκτικά και βιολογικά «αναθρεμμένοι» θησαυροί μεταμορφώνονται στις πλέον γκουρμέ προτάσεις του Nice 'n' Easy, που στηρίζονται στις εναλλαγές των ψημένων λαχανικών στη σχάρα, των ταρτάρ, των κυρίως πιάτων, των αρωματισμένων ντρέσινγκ και των «ταξιδιάρικων» γλυκών. Aπολαύστε μεταξύ άλλων το βιολογικό φρέσκο σολομό Sean Connery, το αμερικάνικο rib eye Clark Gable, το φουαγκρά Audrey Hepburn, το βοδινό ταρτάρ Gilles Simon, το καρπάτσιο Elvis Presley, το ορεκτικό Paul Newman και φυσικά την ομώνυμη του εστιατορίου σαλάτα. Oσο για τα γλυκά, εξαίρετες επιλογές αποτελούν τόσο ο σιμιγδαλένιος χαλβάς με παγωτό γιαούρτι και αφρό μαστίχας όσο και η ζεστή μους σοκολάτα.

Nice 'n' Easy: Oμήρου 60 & Σκουφά, Kολωνάκι, τηλ. 210 367201.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ