Πίτσα του αγρού

18.11.2013
Ιδανική για τους λάτρεις της χορτοφαγίας!

Τι έχουμε:

  • 1 δόση ζύμη για πίτσα (από σελίδα 11)
  • 3 φλιτζ. τυρί κίτρινο τριμμένο
  • 1 φλιτζ. κασέρι τριμμένο
  • 10 μανιτάρια φρέσκα
  • 2 πιπεριές κόκκινες
  • 2 πιπεριές πράσινες
  • 2 ρίζες πράσο
  • 2 κρεμμύδια

Για τη σάλτσα:

  • 1 μεγάλη ώριμη ντομάτα
  • 1 φλιτζ. συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 κουταλιά μαντζουράνα τριμμένη
  • 1 κουταλιά μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά)
  • 5 κουταλιές λάδι ελιάς
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Τι κάνουμε:
Ζεματίζουμε την ντομάτα για μισό λεπτό σε βραστό νερό, ώστε να ξεφλουδίζεται ευκολότερα και αφού την ξεφλουδίσουμε, την τρίβουμε σε ένα μπολ, με το χονδρό μέρος του τρίφτη.

Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, τα ψιλοκόβουμε, τα βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι μαζί με το λάδι και τα αφήνουμε να σοταρισθούν, έως ότου χρυσίσουν.

Κατόπιν προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, το συμπυκνωμένο χυμό, ανακατεύουμε, αφήνουμε τα υλικά να βράσουν για 5 λεπτά και μετά ρίχνουμε στην κατσαρόλα τη μαντζουράνα, το μαϊντανό και το πιπέρι. Ανακατεύουμε τα υλικά ώστε να ενωθούν οι γεύσεις, αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει και μόλις πήξει κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.

Εν τω μεταξύ, ανοίγουμε τη ζύμη σε ένα στρογγυλό φύλλο, πάχους περίπου 1/2 εκατ. και ανάλογης διαμέτρου με το ταψί μας, αλείφουμε το ταψί με λάδι, στρώνουμε κατόπιν το φύλλο και περνάμε την επιφάνειά του με λίγο ακόμη λάδι.

Στη συνέχεια ρίχνουμε τη σάλτσα και με τη βοήθεια μιας σπάτουλας, την απλώνουμε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια της ζύμης.

Στρώνουμε επάνω από τη σάλτσα, πρώτα τα τυριά και μετά τις πιπεριές, το πράσο και τα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες καθώς και τα μανιτάρια, κομμένα σε φέτες.

Βάζουμε το ταψί στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε την πίτσα για περίπου 20 λεπτά, έως ότου λιώσουν τα τυριά και ροδίσει η ζύμη της.

Συμβουλή
Εάν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε αλλαντικά της αρεσκείας μας.

Το κατάλληλο κρασί: chardonnay.