Τι έχουμε:
- 1 δόση ζύμη για πίτσα (από σελίδα 11)
- 2 φλιτζ. τυρί τριμμένο
- 1/2 φλιτζ. παρμεζάνα τριμμένη
- 10 φέτες μπέικον
- 10 ντοματάκια Σαντορίνης
- 10-15 ελιές καλαμών
- 1 πιπεριά πράσινη
Για τη σάλτσα:
- 1 μεγάλη ώριμη ντομάτα
- 1 φλιτζ. συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 1 κουταλιά μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1/2 κουταλάκι πάπρικα
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 5 κουταλιές λάδι ελιάς
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Τι κάνουμε:
Ζεματίζουμε την ντομάτα για μισό λεπτό σε βραστό νερό, ώστε να ξεφλουδίζεται εύκολα και αφού την ξεφλουδίσουμε, την τρίβουμε σε ένα μπολ, με το χονδρό μέρος του τρίφτη.
Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, τα ψιλοκόβουμε, τα βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι μαζί με το λάδι και τα αφήνουμε να σοταρισθούν, έως ότου χρυσίσουν.
Κατόπιν προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, το συμπυκνωμένο χυμό, ανακατεύουμε, αφήνουμε να βράσουν τα υλικά για 5 λεπτά και συμπληρώνουμε τον μαϊντανό, το πιπέρι και την πάπρικα. Ανακατεύουμε τα υλικά ώστε να ενωθούν οι γεύσεις, αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει και μόλις πήξει, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.
Εν τω μεταξύ, ανοίγουμε τη ζύμη σε ένα στρογγυλό φύλλο, πάχους περίπου 1/2 εκατ. και ανάλογης διαμέτρου με το ταψί μας, αλείφουμε το ταψί με λάδι, στρώνουμε κατόπιν το φύλλο και περνάμε την επιφάνειά του με λίγο ακόμη λάδι.
Στη συνέχεια ρίχνουμε τη σάλτσα και με τη βοήθεια μιας σπάτουλας, την απλώνουμε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια της ζύμης.
Βάζουμε από πάνω πρώτα τα τυριά και μετά τις ελιές, κομμένες στα δύο και τα ντοματάκια, πλυμένα και σκουπισμένα καλά.
Κατόπιν στρώνουμε ακτινωτά τις φέτες του μπέικον, την πιπεριά κομμένη σε ροδέλες και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο, για μισή ώρα, έως ότου λιώσει το τυρί και ροδίσει η ζύμη της.
Συμβουλή
Για πιο έντονη γεύση μπορούμε να προσθέσουμε 1-2 κόκκινες καυτερές πιπεριές, ψιλοκομμένες.
Το κατάλληλο συνοδευτικό: Παγωμένη μπίρα.