Ρεβίθια με αβγοτάραχο και αγκινάρες (Η συνταγή του Αντώνη)

22.06.2010

Υλικά

  • 250 γραμμ. ρεβίθια αποφλοιωμένα
  • 3 κλωνάρια φρέσκια μαντζουράνα
  • 1 κρεμμύδι μέτριο (ξερό)
  • Κρεμμύδι φρέσκο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 καρότο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Μαϊντανός
  • Λίγος χυμός λεμονιού
  • 60 γραμμ. αβγοτάραχο
  • 4 αγκινάρες λαδιού από την Τήνο

Εκτέλεση

1. Βάζετε τα ρεβίθια από το προηγούμενο βράδυ στο νερό. Τα βάζετε σε κατσαρόλα με τη μαντζουράνα, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο, τα φύλλα δάφνης και προσθέτετε νερό, περίπου 3 δάχτυλα πάνω από τα ρεβίθια. Μαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά για 1 1/2 ώρα περίπου (αν χρειαστεί, συμπληρώνετε λίγο νερό).
2. Μόλις «πιουν» το νερό και είναι ψημένα, τα βγάζετε σε ένα μπολ με ψιλοκομμένο μαϊντανό, κρεμμυδάκι φρέσκο, τις αγκινάρες, το χυμό λεμονιού, ρίχνετε αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε.
3. Σερβίρετε με τριμμένο αβγοτάραχο από πάνω.

Στείλτε μας τις δικές σας συνταγές στη διεύθυνση Ακακιών 39 και Μονεμβασιάς, 151 25 Μαρούσι για το περιοδικό ΛΟΙΠΟΝ ή στο e-mail: [email protected].