Χρόνος παρασκευής: 30
Υλικά: για άτομα 4
Υλικά:
- 150γρ. κριθαράκι
- 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένο
- 4 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
- 150 γρ. τριμμένη μοτσαρέλα
- 50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
- 2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 4 κόκκινες πιπεριές, κομμένες στη μέση
- 400 γρ. ντοματάκια
- 1,50 ml. λευκό κρασί
- 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτα
- 1 κουτ. γλυκού ρίγανη
- 2 κουτ. σούπας φρέσκο βασιλικό
Εκτελεση:
Βράζουμε το κριθαράκι αλ ντέντε. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Λαδώνουμε ένα ταψί και ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι. Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, προσθέτουμε και το μπέικον. Τοποθετούμε αυτό το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέτουμε το κριθαράκι, το τυρί και τον μαϊντανό. Γεμίζουμε τις πιπεριές. Ανακατεύουμε τα ντοματάκια μαζί με το κρασί, τον πελτέ, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε τη σάλτσα στις πιπεριές. Ψήνουμε το φαγητό για 35 με 40 λεπτά και σερβίρουμε με βασιλικό και ψωμάκι.