Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά.
Ατομα: 4
Υλικά:
- 750 γραμμάρια πατάτες, χωρίς τη φλούδα
- 2 αβγά
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1 κουτ. σούπας πάπρικα
- 200ml γάλα
- 150 γραμμάρια ώριμο κίτρινο τυρί
- 2 κρεμμύδια σε ροδέλες κομμένες
- 500 γραμμάρια καρότα σε λεπτές φέτες
- 3 λουκάνικα κομμένα σε ροδέλες
Εκτελεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 βαθμούς. Κόβουμε τις πατάτες σε λεπτές φέτες. Ανακατεύουμε τα αβγά μαζί με το σκόρδο, μια πρέζα αλάτι, την πάπρικα, το γάλα και το μισό τυρί. Βάζουμε τη μισή πατάτα, μαζί με το μισό κρεμμύδι και το μισό καρότο σε στρώσεις στο ταψί, που το έχουμε λαδώσει. Τελειώνουμε με το μισό λουκάνικο και περιχύνουμε με το μισό μείγμα από αβγό. Κουνάμε το ταψί για να μοιραστεί καλά το αβγό και συνεχίζουμε να κάνουμε στρώσεις μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά. Τελειώνουμε με το υπόλοιπο τυρί και το λουκάνικο. Ψήνουμε το φαγητό για 50-60 λεπτά.