Υλικά
- 1/2 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
- 1/2 φλιτζ. τσαγιού νερό
- 1 1/2 κουτ. σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
- 3 φλιτζ. τσαγιού πεπόνι σε κύβους
- 1 φλιτζ. τσαγιού σαντιγί
- 2 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
1. Βάζετε τη ζάχαρη με το νερό και το ξύσμα σ’ ένα κατσαρολάκι. Ζεσταίνετε σε δυνατή φωτιά και ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Το αφήνετε στην άκρη να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
2. Κάνετε στο μπλέντερ πουρέ το πεπόνι και το ρίχνετε στο σιρόπι. Ανακατεύετε καλά και τα βάζετε σε ένα δοχείο για παγωτό. Το βάζετε στην κατάψυξη για να πήξει. Ανακατεύετε μ’ ένα κουτάλι κάθε 1 1/2 ώρα.
3. Χτυπάτε στο μίξερ τη σαντιγί με τη ζάχαρη άχνη. Σερβίρετε σε μπολ 1 κουταλιά γρανίτα και από πάνω βάζετε σαντιγί. Τελειώνετε με μια στρώση γρανίτα και σερβίρετε.