Μεσογειακή σαλάτα με ρόκα και πλιγούρι

13.11.2008
Υπερπροστατευτική!

Υλικά για 2 μερίδες:

2 κουταλιές ελαιόλαδο 1 κουταλιά μέλι 1 κουταλιά ξίδι βαλσάμικο 1/2 κουταλάκι θυμάρι Αλάτι Πιπέρι φρεσκοτριμμένο 1 μεγάλο ματσάκι ρόκα 10 ντοματίνια 2 κουταλιές πλιγούρι βρασμένο

Φλούδες παρμεζάνας.

Εκτέλεση: Αναμιγνύετε καλά το ελαιόλαδο, το μέλι, το βαλσάμικο, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι. Βάζετε τη ρόκα σε μπολ χωρίς να την κόψετε, την ανακατεύετε και την περιχύνετε με το μίγμα του ελαιολάδου. Κόβετε τα ντοματίνια στη μέση, τα προσθέτετε στη ρόκα και αναμιγνύετε απαλά. Αδειάζετε σε πιάτο σερβιρίσματος τα υλικά του μπολ. Προσθέτετε το βρασμένο πλιγούρι, διακοσμείτε με τις φλούδες παρμεζάνας και σερβίρετε.

Διατροφική αξία: Πλούσια σε μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, φυτικές ίνες, κάλιο, μαγνήσιο, μαγγάνιο. Ιδιαίτερα περιεκτική σε βιταμίνες Α, Ε, C, Β1, Β3 και φολικό οξύ.

Δράση συστατικών: Βελτιώνουν την ελαστικότητα του δέρματος, αυξάνουν την προστασία από τις ελεύθερες ρίζες και την ηλιακή ακτινοβολία, ελαττώνουν τις φλεγμονές, βοηθούν στην αποβολή των νεκρών κυττάρων από την επιδερμίδα.

Γνωρίζετε ότι: Η υπερβολική έκθεση στον ήλιο, η ατμοσφαιρική ρύπανση, το κάπνισμα, η ανεπαρκής ενυδάτωση, η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ και οι στερητικές δίαιτες είναι οι βασικοί «εχθροί» του δέρματος;

Ανά μερίδα

  • Ενέργεια: 286 θερμίδες
  • Πρωτεϊνες: 7,0 g
  • Υδατάνθρακες: 28,0 g
  • Λιπαρά: 16,2 g
  • Φυτικές ίνες: 7,0 g
  • ORAC: 620 Rolex/μmolested (21%).