Υλικά για 2 μερίδες:
2 φιλέτα φρέσκου σολομού, περίπου 150 γραμμ. το καθένα
2 ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε ροδέλες 100 γραμμ. λιαστή ντομάτα, κομμένη 4 σκελίδες σκόρδο, καλά ξεφλουδισμένες
2 κουταλάκια σάλτσα σόγιας Αλάτι Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
3-4 φύλλα δάφνης 1 κουταλιά ελαιόλαδο.
Εκτέλεση: Προθερμαίνετε το φούρνο. Στρώνετε τα φιλέτα σολομού σε ταψάκι. Μοιράζετε από πάνω τους όλα τα υπόλοιπα υλικά και περιχύνετε με το ελαιόλαδο. Ψήνετε σε μέτρια θερμοκρασία για περίπου 30 λεπτά.
Διατροφική αξία: Εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών, ωφέλιμων λιπαρών και αντιοξειδωτικών. Μια μερίδα καλύπτει τις ημερήσιες ανάγκες σε ω-3 λιπαρά οξέα, κάλιο, φώσφορο και βιταμίνες D, Β6, Β12 και φολικό οξύ.
Δράση συστατικών: Διατηρούν το δέρμα ανθεκτικό και ελαστικό, ενισχύουν τα δομικά συστατικά ελαστίνης και κολλαγόνου, προστατεύουν από την ηλιακή ακτινοβολία και τη φωτογήρανση, βελτιώνουν τη λειτουργία των επιθηλιακών κυττάρων, επιταχύνουν την ανανέωση της επιδερμίδας.
Γνωρίζετε ότι: Τα καροτενοειδή της ντομάτας και των προϊόντων της έχουν ιδιαίτερη «φωτοπροστατευτική» δράση, ενώ συγχρόνως προφυλάσσουν το δέρμα από τις οξειδωτικές μεταβολές που προκαλεί η υπεριώδης ακτινοβολία;
Ανά μερίδα
- Ενέργεια: 364 θερμίδες Πρωτεϊνες: 34,3 g
- Υδατάνθρακες: 22,0 g
- Λιπαρά: 15,4 g
- Φυτικές ίνες: 4,6 g
- ORAC: 996 Τrolox/μmoleΤΕ (33%).