Υλικά
- 2 φλιτζ. τσαγιού φράουλες ώριμες
- 1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
- 1/3 φλιτζ. τσαγιού χυμός λεμόνι
- 1/2 φλιτζ. τσαγιού χυμός πορτοκάλι
Εκτέλεση
1. Αφαιρείτε από τις φράουλες τα κοτσανάκια και τις πλένετε με άφθονο νερό.
2. Σε ένα βαθύ μπολ λιώνετε τις φράουλες με τη βοήθεια ενός πιρουνιού ή με τα χέρια. Στον πολτό που δημιουργήθηκε ρίχνετε τη ζάχαρη, τους χυμούς λεμονιού και πορτοκαλιού και ανακατεύετε.
3. Στη συνέχεια βάζετε το μείγμα στην κατάψυξη για τουλάχιστον 2 ώρες.
Σε περίπτωση που έχετε μπλέντερ μπορείτε να βάλετε σε αυτό τα υλικά και να τα χτυπήσετε για 3-4 λεπτά. Αν το μείγμα είναι πυκνό, δεν πήζει. Θα χρειαστείτε να προσθέσετε 1 κούπα νερό ή και παραπάνω.
4. Για να είναι αφράτη η γρανίτα που θα σερβίρετε, καλό θα ήταν αφού την αφήσετε 2 ώρες στην κατάψυξη, να τη βγάλετε και να την ανακατέψετε καλά, με πιρούνι ή μπλέντερ, για να ξεσβολιάσει. Έπειτα την ξαναβάζετε στην κατάψυξη για 1-2 ώρες.