Η μυρωδιά του ζεστού κρασιού είναι αρκετή για να κάνει το σπίτι χριστουγεννιάτικο και εορταστικό.
Σούπα από γλυκοπατάτα και μήλο
Δες παρακάτω πώς μπορείς να φτιάξεις γλυκό, ζεστό κρασί που είναι ιδανικό για τα Χριστούγεννα και την εορταστική περίοδο:
Συστατικά
1 λίτρο κρασί κόκκινο
1 πορτοκάλι
2 στικ κανέλα
1/4 κ.γ. κάρδαμο (κακουλέ)
2 αστεροειδείς γλυκάνισους
100 γρ. τζίντζερ
2 κλ. δεντρολίβανο
250 γρ. μέλι
50 γρ. κονιάκ
Για το σερβίρισμα
1 στικ κανέλας
ρόδι
δεντρολίβανο
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα, βάλε το κόκκινο κρασί, το πορτοκάλι, τα στικ κανέλας, το κάρδαμο, τους γλυκάνισους, το τζίντζερ, το δεντρολίβανο και το μέλι. Μετάφερε το μείγμα στη φωτιά και άφησε μέχρι να πάρει βράση.
Αφαίρεσε από τη φωτιά και πρόσθεσε το κονιάκ.
Μετάφερε το κρασί σε ποτήρια και σέρβιρε με ρόδι, στικ κανέλας και δεντρολίβανο.