Τι θα έλεγες αυτό το Σαββατοκύριακο να δοκιμάσεις τη δική σου, σπιτική εκδοχή ενός από τα πιο διάσημα πιάτα της Τοσκάνης, την panzanella; Είναι μια κλασική ιταλική σαλάτα με ψωμί και ντομάτα που είναι φρέσκια και καλοκαιρινή, αλλά και αρκετά πλούσια για φαγητό ως ελαφρύ δείπνο ή μεσημεριανό.
Η viral συνταγή για μακαρονάδα με φέτα και ντομάτα που θα λατρέψεις
Υλικά
4 φέτες χωριάτικο ψωμί
2 ντομάτες
5-6 φύλλα από τρυφερό μαρούλι
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
1 αγγούρι
2 κ.σ. κάππαρη
2 κ.γλ. ξερό βασιλικό
4 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
ελαιόλαδο
ξίδι μπαλσάμικο
αλάτι
Εκτέλεση
Κόψε τις φέτες του ψωμιού σε μικρότερα κομμάτια και άπλωσε τα σε ένα ρηχό ταψί. Ψήσε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 15'. Μόλις ψηθούν, αλάτισε τα, ρίξε 4 κουταλιές ελαιόλαδο, 2 κουταλιές ξίδι μπαλσάμικο και λίγο ξερό βασιλικό και ανακάτεψε τα.
Κόψε τις ντομάτες και τα φύλλα του μαρουλιού σε μικρότερα κομμάτια, ψιλόκοψε το αγγούρι και βάλε τα σε ένα μπολ μαζί με το κρεμμύδι. Αλάτισε και ανακάτεψε με την κάππαρη, την υπόλοιπη ποσότητα του ξερού βασιλικού, τον μαϊντανό, 4 κουταλιές ελαιόλαδο και 2 κουταλιές ξίδι μπαλσάμικο.
Πρόσθεσε τα ψημένα κομμάτια του ψωμιού στα σαλατικά, ανακάτεψε και σέρβιρε.