Μακαρόνια με πέστο από αμύγδαλα και μέντα

01.01.2021
Μακαρόνια με πέστο από αμύγδαλα και μέντα
Μετά τις γιορτές χρειάζεσαι σίγουρα μια αποτοξίνωση από το κρέας. Εντάξει, δεν είπαμε να το ρίξεις πρώτη μέρα του χρόνου στα φρούτα αλλά τουλάχιστον μπορείς να φτιάξεις μια ελαφριά γευστική μακαρονάδα, να φάτε με την οικογένειά σου το μεσημέρι της πρώτης ημέρας του 2021. Τι θα έλεγες λοιπόν για μια διαφορετική μακαρονάδα πέστο;

Συστατικά

  • 1 κουτί πέννες ή φαρφάλες
  • Μαϊντανό
  • Φύλλα μέντας
  • 1/2 γ. καβουρδισμένα αμύγδαλα
  • 1 jalapeno, χωρίς τα σπόρια και κομμένο σε κομμάτια
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 κουταλιές της σούπας χυμό λάιμ
  • Eλαιόλαδο
  • Aλάτι και πιπέρι

Oδηγίες

Βράσε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τον χρόνο της συσκευασίας. Στράγγιξε τα ζυμαρικά και μετάφερε τα σε ένα μεγάλο μπολ. Εν τω μεταξύ, κάνε την πέστο: Σε ένα πολυμίξερ, βάλε τον μαϊντανό, τη μέντα, τα αμύγδαλα, το jalapeno, το σκόρδο, το χυμό λάιμ και 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι μέχρι να ψιλοκοπούν. Με το μηχάνημα σε λειτουργία, πρόσθεσε αργά λάδι και συνέχισε μέχρι να ενσωματωθούν καλά.

Ρίξε τα ζυμαρικά στην πέστο μέχρι να καλυφθούν. Σέρβιρε ραντίζοντας με λίγο επιπλέον λάδι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, εάν θέλεις.

Κράτα 1 φλιτζάνι νερό από τα ζυμαρικά και πρόσθεσέ το αργά εάν αισθάνεσαι ότι τα ζυμαρικά είναι στεγνά. Στην αρχή βάλε το 1/4 από το φλιτζάνι, ανακάτεψε, δοκίμασε και πρόσθεσε περισσότερο αν είναι απαραίτητο. Το νερό ζυμαρικών θα κάνει τα ζυμαρικά πιο κρεμώδη.

Τέλος, μπορείς να προσθέσεις τυρί της αρεσκείας σου.