Συστατικά
- 1 κουτί πέννες ή φαρφάλες
- Μαϊντανό
- Φύλλα μέντας
- 1/2 γ. καβουρδισμένα αμύγδαλα
- 1 jalapeno, χωρίς τα σπόρια και κομμένο σε κομμάτια
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 2 κουταλιές της σούπας χυμό λάιμ
- Eλαιόλαδο
- Aλάτι και πιπέρι
Oδηγίες
Βράσε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τον χρόνο της συσκευασίας. Στράγγιξε τα ζυμαρικά και μετάφερε τα σε ένα μεγάλο μπολ. Εν τω μεταξύ, κάνε την πέστο: Σε ένα πολυμίξερ, βάλε τον μαϊντανό, τη μέντα, τα αμύγδαλα, το jalapeno, το σκόρδο, το χυμό λάιμ και 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι μέχρι να ψιλοκοπούν. Με το μηχάνημα σε λειτουργία, πρόσθεσε αργά λάδι και συνέχισε μέχρι να ενσωματωθούν καλά.
Ρίξε τα ζυμαρικά στην πέστο μέχρι να καλυφθούν. Σέρβιρε ραντίζοντας με λίγο επιπλέον λάδι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, εάν θέλεις.
Κράτα 1 φλιτζάνι νερό από τα ζυμαρικά και πρόσθεσέ το αργά εάν αισθάνεσαι ότι τα ζυμαρικά είναι στεγνά. Στην αρχή βάλε το 1/4 από το φλιτζάνι, ανακάτεψε, δοκίμασε και πρόσθεσε περισσότερο αν είναι απαραίτητο. Το νερό ζυμαρικών θα κάνει τα ζυμαρικά πιο κρεμώδη.
Τέλος, μπορείς να προσθέσεις τυρί της αρεσκείας σου.