Δημοσιευμένο από τις εκδόσεις BPI, το βιβλίο La Pâtisserie de Référence των Jean-Michel Truchelut και Pierre-Paul Zeiher είναι γεμάτο πολύτιμες γαστρονομικές συμβουλές και γκουρμέ συνταγές για να φτιάξουμε στο σπίτι.
Μια από τις καλύτερες, είναι το μελόψωμο ή αλλιώς gingerbread, που παρακάτω μπορείς να μάθεις πώς να φτιάξεις και εσύ:
Συστατικά:
- 0.300 kg baking podwer
- 0.250 kg αυγά
- 0.250 kg γάλα
-0.500 kg μέλι
-0.900 kg αλεύρι σίκαλης
-0.300 kg αλεύρι σίτου
-0.100 kg ζάχαρη άχνη
-0,001 kg κανέλα σε σκόνη
-0,001 kg τριμμένο μοσχοκάρυδο
-0,001 kg σκόνης γλυκάνισου
– ξύσμα από 1 λεμόνι
– ξύσμα από 1 πορτοκάλι
– υγρό εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση:
Λιώσε το μέλι σε μια κατσαρόλα και άφησε το να βράσει. Έπειτα άφησε το να κρυώσει λίγο και κοσκίνισε το αλεύρι και το baking powder μαζί. Τοποθέτησε τα σε ένα δοχείο και ρίξε μέσα σιγά σιγά το μέλι.
Πρόσθεσε τη ζάχαρη, το 1/3 του γάλακτος και τα αυγά και ανανάτεψε καλά μέχρι η ζύμη να μην έχει σβόλους. Πρόσθεσε σταδιακά και το υπόλοιπο γάλα και στη συνέχεια πρόσθεσε την κανέλα, το τριμμένο μοσχοκάρυδο, την σκόνη γλυκάνισου, το ξύσμα λεμονιού, το ξύσμα πορτοκαλιού και την βανίλια. Ψήσε για περίπου 60 λεπτά στους 150 βαθμούς.