3 λαχταριστά γλυκά με λιγότερο από 5 γραμμάρια ζάχαρης στη μερίδα!

26.05.2021
3 λαχταριστά γλυκά με λιγότερο από 5 γραμμάρια ζάχαρης στη μερίδα!
Kαι ναι, για όλους υπάρχει μια στιγμή αδυναμίας. Είναι εκεί που θες να καταβροχθίσεις μπισκότα ή παγωτά, αλλά αν προσπαθείς να ελαχιστοποιήσεις την πρόσληψη ζάχαρης (και υπάρχουν πολλοί καλοί λόγοι για να το κάνεις!) αξίζει να βρεις μερικά καλά γλυκά σνακ που και θα σε ικανοποιήσουν γευστικά αλλά και δεν θα είναι βόμβες ζάχαρης.

Εκεί έρχονται τα σνακ τα οποία θα διαβάσεις παρακάτω και που είναι εύκολο να ετοιμάσεις στην κουζίνα σου. Είναι γεμάτα με φυσική γλυκύτητα, με αποτέλεσμα να έχεις λιχουδιές με μόλις 5 γραμμάρια συνολική ζάχαρη ή λιγότερη ανά μερίδα. Και αυτή είναι η ποσότητα που συνιστά η διαιτολόγος και σύμβουλος διατροφής Rebecca Ο Ditkoff, να επιδιώκεις στα περισσότερα γλυκά σνακ. Και το καλύτερο; Είναι τόσο απλά και απαιτούν μόνο λίγα συστατικά τα οποία μπορείς να βρεις οπουδήποτε.

Είσαι έτοιμη να απολαύσεις τις εναλλακτικές λύσεις αντί για τις κλασικές βόμβες ζάχαρης; Για πάμε!

Τραγανό-κρεμώδες παρφέ καρύδας

Η πραγματικότητα: Ορισμένα παρφέ είναι γεμάτα με πολύ περισσότερη ζάχαρη από ότι φαντάζεσαι αλλά αυτό μπορεί και να μην είναι θέμα. Απλώς φτιάξε το παρφέ με granola με φυσικά γλυκαντικά και αντικατάστησε το τυπικό αρωματικό γιαούρτι με μια σαντιγί DIY. «Προσφέρει μια πλούσια γεύση καρύδας γεμάτη γλυκύτητα, αλλά είναι χαμηλή σε ζάχαρη», λέει η Ditkoff στο Womens Health Mag.

Χτύπα την κρέμα καρύδας μέχρι να γίνει σκληρή και παχύρευστη, προσθέτοντας μερικές σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας για γεύση, αν θέλεις. Σε ένα ποτήρι για παγωτό, στρώσε 2 κουταλιές της σούπας granola με 2 κουταλιές της σούπας κρέμα καρύδας, επανάλαβε και, στη συνέχεια, ολοκλήρωσε με μια τελευταία πρέζα granola για να κάνεις το γλυκό σου να φαίνεται όμορφο. Το τελικό αποτέλεσμα; Μια κρεμώδης, τραγανή, λιχουδιά!

Μπάλες μπισκότων τριπλού αμύγδαλου

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι όλες οι νοικοκυρές πρέπει να έχουν μια γρήγορη, χωρίς ψήσιμο συνταγή μπισκότων στo τσεπάκι τους για τις επείγουσες υπογλυκαιμίες. Αυτό βασίζεται στα φυσικά γλυκά συστατικά του λαδιού καρύδας και των αμυγδάλων, ενώ ενισχύεται επιπλέον από τη stevia. «Δεδομένου ότι είναι ένα μη θρεπτικό γλυκαντικό, δεν έχει θερμίδες και καμία επίδραση στο σάκχαρο του αίματος», λέει η Ditkoff.

Για να τα φτιάξεις, ανακάτεψε μαζί 3/4 φλιτζανιού αλεύρι αμυγδάλου, 3 κουταλιές της σούπας λιωμένο λάδι καρύδας, 1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα αμυγδάλου και stevia, και μια πρέζα αλάτι για να σχηματίσεις μια ζύμη. Χρησιμοποίησε τα χέρια σου για να κάνεις με τη ζύμη 6 μπάλες μπισκότων και στη συνέχεια ρίξε την κάθε μπάλα σε ψιλοκομμένα αμύγδαλα. Βάλε τα στο ψυγείο για 30 λεπτά για να σφίξουν (και περισσότερο να τα αφήσεις είναι επίσης οκ) πριν τα καταβροχθίσεις.

Mπάρα με σοκολάτα υγείας και τζίντζερ -ταχίνι

Η σοκολάτα μπορεί να λειτουργήσει τέλεια με μια δίαιτα με χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη. Απλά επίλεξε μόνο τις σκούρες ποικιλίες - σκέψου το 85%, λέει η Ditkoff. «Όσο υψηλότερο είναι το ποσοστό κακάο, τόσο χαμηλότερη είναι η περιεκτικότητα σε ζάχαρη», επισημαίνει.

Θα κερδίσεις το πιο αρωματικό γεύμα για το στομάχι σου χρησιμοποιώντας τη σοκολάτα για να φτιάξεις μια καραμελένια λιχουδιά. Χτύπα 2 κουταλιές της σούπας ταχίνι με 1/2 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ και άφησέ το στην άκρη. Στη συνέχεια λιώσε 115 γρ. μαύρης σοκολάτας 85% στο φούρνο μικροκυμάτων και ρίξε τη σοκολάτα σε ένα αντικολλητικό ταψί. Ράντισε το μείγμα ταχίνι-τζίντζερ στη λιωμένη σοκολάτα, χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι ή μια οδοντογλυφίδα για να περιστρέψεις το ταχίνι στη σοκολάτα. Βάλε το μείγμα στο ψυγείο μέχρι να γίνει στερεό και στη συνέχεια σπάσε τη σοκολάτα σε 4 ίσα κομμάτια.

Καλή επιτυχία!