Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρα
Συνολικός χρόνος: 1 ώρα 15 λεπτά
Συστατικά
- 115 γραμμάρια βούτυρο (θερμοκρασία δωματίου)
- 2 πολύ ώριμες μπανάνες
- 150 γραμμάρια καστανής ζάχαρης (η ζάχαρη muscovado δίνει εξαιρετική γεύση)
- 2 μεγάλα αυγά
- 225 γρ αλεύρι με διογκωτικό
- 1 κουταλιά γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 2 κουταλιές της σούπας ημι-αποβουτυρωμένο γάλα
- 75 γραμμάρια ψιλοκομμένα πεκάν
- Για το γλάσο και τη διακόσμηση:
- 25 γρ. Ζάχαρη άχνη
- 2 κουτ. καθαρό μέλι
- 12 μισά πεκάν
Οδηγίες
- Προθέρμανε το φούρνο στους 180ºC . Άλειψε με βούτυρο τη φόρμα ψησίματος και στρώσε μια λαδόκολλα.
- Πολτοποίησε τις μπανάνες. Βάλε το βούτυρο, τη ζάχαρη, τα αυγά, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το γάλα σε ένα μεγάλο μπολ και χτύπησε τα χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό χτυπητήρι για 1 λεπτό (ή 2 λεπτά με ένα ξύλινο κουτάλι) μέχρι να αναμειχθούν. Πρόσθεσε τις μπανάνες και χτύπησε για 30 δευτερόλεπτα ή μέχρι να αναμιχθούν. Ανακάτεψε τα ψιλοκομμένα πεκάν. Ρίξε το μείγμα στη φόρμα. Ίσιωσε το από πάνω.
- Ψήσε για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να φουσκώσει καλά και γίνει χρυσαφί. Έλεγξε μετά από 45 λεπτά. Εάν το πάνω μέρος μαυρίζει πολύ, άπλωσε ένα φύλλο αλουμινίου πάνω του. Για να δεις εάν το ψωμί είναι έτοιμο, μπήξε ένα λεπτό ξυλάκι στη μέση. Θα πρέπει να βγει καθαρό.
- Άφησε το ψωμί να κρυώσει στη φόρμα για λίγα λεπτά. Μετά βγάλε το προσεκτικά με μαχαίρι γύρω από τις άκρες του ταψιού, ξεκόλλησε τη λαδόκολλα και άφησε το να κρυώσει τελείως σε μια μεταλλική βάση.
- Όταν το μπανανόψωμο κρυώσει, κοσκίνισε τη ζάχαρη άχνη σε ένα μπολ και ανακάτεψε το μέλι με μισό κουταλάκι του γλυκού κρύο νερό για να φτιάξεις το γλάσο. Άπλωσε το πάνω από το ψωμί και βάλε τα πεκάν στη μέση.