1. Μπέικον και αυγό με τηγανητό ρύζι
Ποιο είναι το κλειδί για γρήγορο brunch στο τραπέζι; Ξεκινώντας με τα περισσεύματα της προηγούμενης νύχτας (δηλαδή βασικά τηγανητό ρύζι) ... και στη συνέχεια προσθέτοντας μπέικον.
Συστατικά
1 κουταλιά της σούπας λάδι
5 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένο
1 μάτσο πράσινα κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες
150 γραμμάρια σπανάκι baby
1 φλυτζάνι μαγειρεμένο λευκό ρύζι
1 φλυτζάνι κατεψυγμένο αρακά
Μισή κουταλιά αλάτι
4 τηγανητά αυγά
Οδηγίες
Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνεις λάδι σε μεσαία-υψηλή θερμοκρασία. Προσθέτεις μπέικον και μαγειρεύεις μέχρι να γίνει τραγανό το μπέικον.
Προσθέτεις τα πράσινα κρεμμύδια και το σπανάκι. Μαγειρεύεις 2 λεπτά, ανακατεύοντας.
Προσθέτεις το λευκό ρύζι, τον αρακά και το αλάτι. Μαγειρεύεις 5 λεπτά, ανακατεύοντας.
Το μοιράζεις σε 4 πιάτα βάζοντας στο καθένα ένα τηγανητό αυγό.
2. Κρουασάν με αυγά, ζαμπόν και πέστο
Ένα αναζωογονητικό πρωινό με αυγά, αρωματισμένα με πέστο από το σούπερ μάρκετ. Ακόμα καλύτερο αν φτιάξεις το δικό σου πέστο.
Συστατικά
6 μεγάλα βραστά αυγά
1/4 φλυτζάνι κρύο πέστο
3 κουταλιές της σούπας ελαφριά μαγιονέζα
μαύρο πιπέρι
4 κρουασάν
8 λεπτές φέτες ζαμπόν
1 φλυτζάνι ρόκα
Οδηγίες
Ξεφλούδισε και κόψε τα βραστά αυγά Σε μεσαίο μπολ, ανακάτεψε απαλά τα αυγά, το κρύο πέστο, την ελαφριά μαγιονέζα και το πιπέρι.
Κόψε και ζέστανε τα κρουασάν. Γέμισε τα με τις φέτες του ζαμπόν, τη σαλάτα του αυγού και τη ρόκα. Σέρβιρε αμέσως ή τύλιξε τα σφιχτά σε κερωμένο χαρτί και βάλε τα στο ψυγείο έως και 4 ώρες.
3. Ομελέτα με τσιπς πατάτας
Απόδειξε ότι τα αλμυρά σνακ έχουν θέση στο πρωινό
Συστατικά
8 μεγάλα αυγά, χτυπημένα
3 φλυτζάνια τσιπς, θρυμματισμένα
1/4 φλυτζανιού. φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1/4 κουταλάκι αλάτι
2 κουταλιές της σούπας. λάδι
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1/4 κουταλιά καπνιστή πάπρικα
Σαλάτα ρόκα
μπαγκέτα
Οδηγίες
Σε μεγάλο μπολ, ανακάτεψε αυγά, τσιπς, μαϊντανό και αλάτι.
Σε αντικολλητικό τηγάνι, ζέστανε το λάδι σε μεσαία-χαμηλή θερμοκρασία. Πρόσθεσε το κρεμμύδι και μαγείρεψε 8 λεπτά.
Πρόσθεσε το μείγμα των αυγών. Ανακάτεψε αργά μέχρι να αρχίσουν να σχηματίζονται οι άκρες και στη συνέχεια μαγείρεψε έως ότου σχηματιστεί το πάνω μέρος.
Κάλυψε με το καπάκι και γύρισε προσεκτικά. Σύρε την ομελέτα στο τηγάνι και μαγείρεψε άλλα 5 λεπτά.
Πασπάλισε με καπνιστή πάπρικα. Σέρβιρε το με σαλάτα ρόκα ή μέσα σε μια μπαγκέτα.
4. Σούπερ υγιεινό πρωινό σάντουιτς
Οι φέτες αβοκάντο ανεβάζουν πραγματικά αυτό το σάντουιτς στο επόμενο επίπεδο.
Συστατικά
4 μικρά ή 2 μεγάλα ώριμα αβοκάντο, ξεφλουδισμένα
2 βιολογικά αυγά ελεύθερης βοσκής
1/2 μικρό κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές ροδέλες
1/2 φλιτζάνι ραπανάκι ή τυχόν διαθέσιμα λαχανικά
1 κουταλάκι του γλυκού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 πρέζα θαλασσινό αλάτι
1 μάτσο φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Χυμός lime
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
2 ψωμάκια ολικής αλέσεως
Οδηγίες
Τοποθέτησε το μαϊντανό, τα λαχανικά και τις ροδέλες κρεμμυδιού σε ένα μπολ, πρόσθεσε το ελαιόλαδο και το χυμό lime και ανακάτεψε. Ρίξε αλάτι και πιπέρι.
Τηγάνησε τα αυγά σε ένα αντικολλητικό τηγάνι.
Κόψε τα αβοκάντο στη μέση, αφαίρεσε τα κουκούτσια και κόψε τα σε λεπτές φέτες.
Κόψε τα ψωμάκια στη μέση και βάλε τις φέτες αβοκάντο και τη σαλάτα με τον μαϊντανό.
Πρόσθεσε το τηγανητό αυγό
Σέρβιρε αμέσως ή συσκεύασε το σάντουιτς για αργότερα.