Γλυκή και απολαυστική αλλά σε μια vegan και gluten free εκδοχή: Αυτή είναι η εναλλακτική key lime pie της Nikki Elisheva από το My Sweet Belly είναι το καλοκαιρινό επιδόρπιο που θα λατρέψεις.
Δες και αυτό: Chrissy Teigen: Ανακάλυψε την τέλεια ελληνική συνταγή για θεραπεία του hangover
«Οι περισσότερες πίτες έχουν λίγη έως καθόλου διατροφική αξία. Αυτή η επιλογή όμως, η οποία δε χρειάζεται ψήσιμο είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και μία από τις πιο δημοφιλείς συνταγές μου. Θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως επιδόρπιο επειδή έχει φυσικά σάκχαρα. Ωστόσο, τα συστατικά στο μείγμα δίνουν θρεπτικά συστατικά που το σώμα σας δεν θα έπαιρνε κανονικά από μια παραδοσιακή ή αγορασμένη από ένα απλό κατάστημα πίτα (η οποία αποτελείται συνήθως από σάκχαρα και επεξεργασμένα συστατικά)", λέει η Nikki. Μάθε τις αναλυτικές οδηγίες για το λαχταριστό επιδόρπιο παρακάτω.
Αυτό το είδες; Παρφέ με γιαούρτι και μούρα με μόνο 176 θερμίδες!
Μερίδες: 10-12
Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 3 ώρες
Συστατικά για την κρούστα:
- 1/4 φλιτζάνι τεμαχισμένη καρύδα χωρίς ζάχαρη
- 2 κουταλάκια του γλυκού ξύσμα lime
- 1/2 φλιτζάνι βρώμη χωρίς γλουτένη ή θρυμματισμένα καρύδια
- 12 σταφίδες
Συστατικά για τη γέμιση:
- 2 μεγάλα αβοκάντο
- 1/4 φλιτζάνι φρεσκοστυμένο χυμό lime
- 1 κουταλιά της σούπας λιωμένο λάδι καρύδας
- 2-3 κουταλάκια του γλυκού ξύσμα lime
- 1/4 φλιτζάνι σιρόπι σφενδάμνου αγαύης ή μελιού
Οδηγίες για την κρούστα:
Ανακάτεψε τα υλικά μαζί και βάλε τα σε ένα ταψί χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι και πιέζοντας με τα χέρια σου. Τοποθέτησε το στην κατάψυξη ενώ προετοιμάζεσαι για τη γέμιση.
Οδηγίες για τη γέμιση:
Ανακάτεψε τα υλικά μέχρι να μαλακώσουν και τοποθέτησε τα πάνω από την κρούστα με ένα κουτάλι. Βάλε το μείγμα στην κατάψυξη για 3-4 ώρες πριν το σερβίρεις.