Οι διακοπές σιγά σιγά ξεκινούν και το φετινό καλοκαίρι θα είναι διαφορετικό για αρκετούς λόγους. Η εποχή μετά την καραντίνα, μας βρίσκει να προσέχουμε περισσότερο, αλλά και να μαγειρεύουμε περισσότερο.
Την περίοδο του εγκλεισμού δεν ήταν λίγες οι περιπτώσεις όπου "ξεφύτρωσαν" νέοι σεφ σε όλα τα σπίτια. Όλοι, λίγο πολύ, "ψάξαμε" όλου του κόσμου τις συνταγές και δοκιμάσαμε τα... ταλέντα μας στην κουζίνα.
Στον απόηχο αυτού του "οίστρου", λοιπόν, ζητήσαμε από τον σεφ του εστιατορίου Pastis Golden Hall, Κώστα Μαυρίδη να μας χαρίσει την αγαπημένη του συνταγή, ώστε να πειραματιστούμε κι άλλο μέσα στο καλοκαίρι.
Ιδού, λοιπόν, μια κάπως πιο gourmet πρόταση για ένα ρομαντικό δείπνο, ίσως; Καλή επιτυχία:
Γαρίδες με πουρέ από πράσινα φρέσκα σπαράγγια
ΥΛΙΚΑ (για 2 άτομα)
- Γαρίδες Νο2 240γρ.
- Κίτρινη κολοκύθα καθαρισμένη 500γρ.
- Ξερό κρεμμύδι 1τεμ.
- Γιαούρτι πλήρες 50γρ.
- Πράσινα σπαράγγια 300γρ.
- Ελαιόλαδο 100γρ.
- Αλάτι, πιπέρι
- Ούζο 30γρ
- Ζωμό λαχανικών 1λιτρο
- Ζωμό κότας 700γρ.
- Βούτυρο 50γρ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πλένουμε την κολοκύθα και την βράζουμε στον ζωμό λαχανικών με κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει πολύ. Την βάζουμε στο μπλέντερ χωρίς υγρά και κάνουμε έναν πηχτό χυλό. Προσθέτουμε το βούτυρο (σε θερμοκρασία περιβάλλοντος).
- Ετοιμάζουμε τον πουρέ σπαραγγιών βράζοντάς τον στον ζωμό κότας.
- Μόλις μαλακώσουν τα σπαράγγια, τα βάζουμε σε πάγο για να διατηρηθεί το χρώμα τους.
- Τα χτυπάμε στο μπλέντερ ρίχνοντας σιγά-σιγά το ελαιόλαδο.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Σωτάρουμε τις γαρίδες, σβήνουμε με το ούζο και προσθέτουμε το γιαούρτι και δύο κουταλιές απο το χυλό της κολοκύθας.
- Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για πέντε λεπτά μεχρι να δέσει η σάλτσα.