Η συνταγή για τέλεια pancakes με βρώμη και φρούτα

31.05.2020
Η συνταγή για τέλεια pancakes με βρώμη και φρούτα
Η τέλεια υγιεινή επιλογή για κυριακάτικο brunch

Αν αγαπάς το έθιμο του Κυριακάτικου brunch, θα πρέπει να ξέρεις ότι μια από τις καλύτερες και νόστιμες επιλογές είναι τα pancakes που μπορείς να σερβίρεις με ό,τι θέλεις.

Δες και αυτό: Κέικ γιαουρτιού με γλάσο τυριού και φρέσκιες φράουλες

Αν όμως προσπαθείς να κάνεις μια πιο υγιεινή διατροφή και θέλεις να αποφύγεις τον συνδυασμό του αλευριού και της ζάχαρης, που είναι "βόμβες" θερμίδων, μπορείς να δοκιμάσεις την πιο θρεπτική εκδοχή των pancakes, που είναι φτιαγμένα από βρώμη, η οποία είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και πρωτεϊνες.

Υλικά
1/2 φλυτζάνι νιφάδες βρώμης
1 φλυτζάνι αλεύρι αμυγδάλου
1 κουταλιά γλυκού μέλι
1 πρέζα αλάτι
2 κουταλιά γλυκού μπέικιν πάουντερ
2 κουταλιά γλυκού κανέλα Κεϋλάνης
2 ασπράδια αβγών
200 ml γάλα
λίγο λάδι για το τηγάνισμα

Αυτό το είδες; Σπιτικό μιλφέιγ - εκμέκ με παγωτό του Καλλίδη

Εκτέλεση
Χτύπησε σε ένα μούλτι τις νιφάδες βρώμης μέχρι να γίνουν σκόνη και άδειασε τις σε ένα μπολ. Πρόσθεσε το αλεύρι αμυγδάλου, το μέλι, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και την κανέλα και ανακάτεψε. Σε ένα άλλο μπωλ, χτύπησε τα ασπράδια με το γάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν και να αφρατέψουν και ένωσε τα μείγματα ανακατεύοντας τα συνεχώς. Άφησε το νέο μείγμα να σταθεί για 5-10 λεπτά και στη συνέχεια ζέστανε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και άλειψε το με λίγο ελαιόλαδο. Πάρε μια κουταλιά από το μείγμα και ρίξε το στο τηγάνι και άφησε να ψηθεί για 2 λεπτά και γύρισε την από την άλλη πλευρά. Ψήσε για περίπου ένα λεπτό και επανάλαβε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει το μείγμα για τα pancakes και άλειψε με λάδι ή βούτυρο όταν δεις ότι χρειάζεται. Κόψε σε κυβάκια διάφορα φρούτα εποχής και τα τοποθέτησε τα πάνω στα pancakes. Γαρνίρισε με μέλι.