Ο Τάσος Αντωνίου του mamapeinao.gr μας χαρίζει ακόμη μία ιδέα για μια γλυκιά απόλαυση που αγαπάμε. Παγωτό φράουλα σε 10 λεπτά. Εντάξει, χρειάζονται και μερικές ώρες για να παγώσει, όμως η παρασκευή του είναι πολύ πολύ εύκολη και γρήγορη! Ιδού και καλή επιτυχία.
Υλικά
250 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά κρύα
120 γρ. ζαχαρούχο γάλα
80 γρ. φρέσκιες φράουλες καθαρισμένες και πλυμένες
Εκτέλεση
- Σε μεγάλο μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το μίξερ χειρός σε σαντιγί. Προσθέτουμε ζαχαρούχο γάλα και βανίλια σε σκόνη ή σε υγρή μορφή. Χτυπάμε ξανά με το μίξερ χειρός για να δέσουν τα υλικά.
- Στο μπλέντερ πολτοποιούμε τις φράουλες. Προσθέτουμε τον πολτό φράουλας στην κρέμα του παγωτού. Με μια μαρίζ διπλώνουμε απαλά το μείγμα.
- Μεταφέρουμε το παγωτό σε δοχείο αποθήκευσης τροφίμων. Χτυπάμε στον πάγκο για να φύγει ο περιττός αέρας από το μείγμα. Καλύπτουμε με καπάκι και βάζουμε στην κατάψυξη για 6-7 ώρες ή μέχρι να παγώσει καλά.