Αν προσέχεις τη διατροφή σου και προσπαθείς να αποφύγεις τη ζάχαρη, δε σημαίνει απαραίτητα πως πρέπει να αποχαιρετήσεις οριστικά τα γλυκά: Πλέον, οι επιλογές είναι τόσες πολλές και νόστιμες που δεν καταλαβαίνουμε καν πότε ένα γλυκό έχει ή δεν έχει ζάχαρη.
Ειδικά τώρα το καλοκαίρι με τις θερμοκρασίες να ανεβαίνουν, ένα παγωτό είναι το απόλυτο must για να απολαύσεις ένα γλυκό και να δροσιστείς, οπότε τι λες για σπιτικό παγωτό χωρίς ζάχαρη;
Δες παρακάτω τη συνταγή για τέλειο παγωτό φυστίκι χωρίς ζάχαρη:
Υλικά:
1/4 φλιτζάνι φιστίκια Αιγίνης καθαρισμένα
1/4 φλιτζάνια κάσιους
2 κ.γ. βανίλια
2 κ.σ. γλυκαντικό σε σκόνη
λίγο αλάτι
1 1/2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
1/4 φλιτζάνι φιστίκια με κέλυφος
1/2 φλιτζάνι φύλλα μέντας
2 αβοκάντο
Eκτέλεση:
Τοποθέτησε όλα τα υλικά εκτός από τα φιστίκια με το κέλυφος σε μπλέντερ και χτύπησε τα καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Μετέφερε τα σε ένα δοχείο και πασπάλισε με τα φιστίκια. Άφησε το παγωτό στην κατάψυξη για 5 ώρες και σέρβιρε προσθέτοντας μερικά φύλλα μέντας.