#nationalorangejuiceday: Γιορτάζουμε με τη σπιτική πορτοκαλάδα του Άκη Πετρετζίκη

04.05.2020
#nationalorangejuiceday: Γιορτάζουμε με τη σπιτική πορτοκαλάδα του Άκη Πετρετζίκη
Ναι, το μάθαμε κι αυτό. Στις 4 του Μάη γιορτάζεται η Διεθνής Ημέρα της... πορτοκαλάδας! Βρίσκουμε ακόμη γλυκά πορτοκάλια. μας προτείνει και την τέλεια συνταγή ο Άκης. Ε... Ξαναμπαίνουμε στην κουζίνα!

20 μερίδες σε περίπου 40 λεπτά. Ξεκίνα τώρα και καλή επιτυχία!

Υλικά

  • φλούδες πορτοκαλιού, από 3 πορτοκάλια
  • 1 κιλό ζάχαρη κρυσταλλική
  • κάρδαμο (κακουλέ), σε σπόρους
  • 500 γρ. νερό
  • 10-12 πορτοκάλια

Για το σερβίρισμα

  • σόδα
  • φέτες πορτοκάλι
  • φύλλα δυόσμου

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Αφαιρούμε τη φλούδα από τα πορτοκάλια με έναν αποφλοιωτή. Φροντίζουμε να πάρουμε μόνο το πορτοκαλί μέρος, όχι το λευκό.
  • Βάζουμε τις φλούδες σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε τη ζάχαρη, τους 2 σπόρους κάρδαμο και το νερό. Μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά και σιγοβράζουμε για 4-5 λεπτά.
  • Στύβουμε όλα τα πορτοκάλια και σουρώνουμε τον χυμό. Συνολικά θα χρειαστούμε 1 λίτρο από τον σουρωμένο χυμό.
  • Αφαιρούμε το σιρόπι από τη φωτιά, προσθέτουμε τον χυμό πορτοκάλι και ανακατεύουμε. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει καλά. Στη συνέχεια σουρώνουμε και μεταφέρουμε σε μπουκάλια.
  • Σερβίρουμε σε αναλογία 1/5 δηλαδή 50 γρ. από την πορτοκαλάδα με 250 γρ. σόδα. Διακοσμούμε με φέτες από πορτοκάλι και φύλλα δυόσμου.