Αβοκάντο: Πώς ωριμάζει καλύτερα και πόσο καιρό διατηρείται στο ψυγείο

13.03.2020
Αβοκάντο: Πώς ωριμάζει καλύτερα και πόσο καιρό διατηρείται στο ψυγείο
Το αβοκάντο είναι υγιεινό και διαθέσιμο όλο το χρόνο. Μπορείς να το προσθέσεις σε σαλάτες, σε burger και να φτιάξεις το αγαπημένο σου guacamole. Στο σούπερ μάρκετ, ψάξε να βρεις αβοκάντο με σκληρή φλούδα και χωρίς μαλακά σημεία. Μόλις πας στο σπίτι, ακολούθησε αυτά τα απλά βήματα για να απολαύσεις τη μέγιστη γεύση και διάρκεια ζωής από τα αβοκάντο σου:

Αποθήκευσε τα αβοκάντο σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να ωριμάσουν

Μπορείς να δεις αν ένα αβοκάντο είναι ώριμο, πατώντας το ελαφριά - εάν ζουληχτεί σε αυτή την ελαφριά πίεση, είναι έτοιμο να το χρησιμοποιήσεις.

Αποθήκευσε τα άγουρα αβοκάντο σε θερμοκρασία δωματίου. Γενικά θα χρειαστεί από τέσσερις έως επτά ημέρες για ένα σκληρό αβοκάντο να ωριμάσει τελείως.

Δεν έχεις χρόνο να περιμένεις; Επιτάχυνε τη διαδικασία ωρίμανσης.

Πώς; Τοποθετώντας τα αβοκάντο σου σε μια καφέ χάρτινη σακούλα (αυτές του μανάβη) – μην ξεχάσεις να βάλεις μέσα και ένα μήλο γιατί θα βοηθήσει να επισπευσθεί η διαδικασία ακόμα πιο γρήγορα. Σε μία έως τρεις ημέρες θα είναι έτοιμα για κατανάλωση.

Αποθήκευσε τα ώριμα αβοκάντο στο ψυγείο.

Εάν έχεις ώριμα αβοκάντο που δεν θέλεις να τα χρησιμοποιήσεις αμέσως, τοποθέτησέ τα στο ψυγείο σε μια πλαστική σακούλα. Εκεί θα διατηρηθούν καλά για άλλες τρεις έως πέντε ημέρες.

Διάβασε και αυτό: Πώς μπορείς να ξεφλουδίσεις ένα αβοκάντο και 3 κόλπα για να μη μαυρίσει

Διατήρησε τα κομμένα αβοκάντο καλά τυλιγμένα.

Για να διατηρήσεις το κομμένο αβοκάντο και να μην γίνει καφέ, τύλιξέ το καλά με πλαστική μεμβράνη πριν τα βάλεις στο ψυγείο - ψεκάζοντας μια μικρή ποσότητα χυμού λεμονιού ή lime πάνω στην κομμένη σάρκα του αβοκάντο. Με αυτό τον τρόπο θα αποτρέψεις επίσης τον αποχρωματισμό.

Φύλαξε ότι έχει περισσέψει στην κατάψυξη.

Τα αβοκάντο παγώνουν πολύ καλά, με λίγη επιπλέον προετοιμασία. Για να παγώσουν: Πλύνε, ξεφλούδισε και μετά πολτοποίησε τα αβοκάντο. Προσθέσε στον πολτό μισή κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού για κάθε αβοκάντο που χρησιμοποιείς, για να αποφύγεις το καφέ χρώμα. Τοποθέτησε τον πολτό σε σακούλες κατάψυξης και χρησιμοποίησέ τον μέσα σε έξι μήνες.