5 παγίδες που πρέπει να αποφύγεις για να μαγειρέψεις τον τέλειο πουρέ!

03.03.2020
5 παγίδες που πρέπει να αποφύγεις για να μαγειρέψεις τον τέλειο πουρέ!
Kαι ποιος δεν ξετρελαίνεται για τον πουρέ πατάτας, ειδικά τις γιορτινές ημέρες (έτσι κι αλλιώς τα συνοδευτικά είναι πολλές φορές το καλύτερο μέρος του γεύματος). Αλλά κανένας δεν θα δοκιμάσει τον πουρέ σου, αν είναι κολλημένος, κρύος ή, χειρότερα, άγευστος. Ευτυχώς, είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να φτιάξεις το καλύτερο πιάτο σου. Για να το κάνεις σωστά την πρώτη φορά (που είναι ακόμη πιο σημαντικό όταν σε πιέζει ο χρόνος), ψώνισε μερικές από τις καλύτερες πατάτες της αγοράς, βρες την αγαπημένη σου συνταγή και έλεγξε διπλά αυτή τη λίστα για να αποφύγεις τις συνηθισμένες παγίδες. Διάβασε λοιπόν τις παρακάτω συμβουλές και προσπάθησε να αποφύγεις τα 5 πιο συνηθισμένα λάθη κατά το μαγείρεμα του πουρέ πατάτας:

1. Χρησιμοποιείς τον λάθος τύπο πατάτας

Επίλεξε πατάτες με περισσότερο άμυλο, για πιο αφράτο, μαλακό και πιο γευστικό πουρέ. Πατάτες από κόκκινες ή λευκές ποικιλίες απαιτούν περισσότερο ζύμωμα για να γίνουν κρεμώδεις, πράγμα που θα μπορούσε να οδηγήσει στην επίφοβη «πάστα πατάτας».

2. Δεν αλατίζεις το νερό

Όταν οι πατάτες μαγειρεύονται, οι κόκκοι αμύλου διογκώνονται και απορροφούν το νερό και αλάτι αν το έχεις προσθέσει. Κορυφαία συμβουλή: Εάν προσθέσεις αλάτι από πριν, δεν χρειάζεται να το κάνεις στο τέλος.

Διάβασε επίσης: Το μυστικό για τις πιο τέλειες πατάτες φούρνου βρίσκεται στο... σιμιγδάλι

3. Ξεκινάς το βράσιμο σε ζεστό νερό

Κάλυψε τις με κρύο νερό, πρόσθεσε αλάτι, μετά ξεκίνα το βράσιμο και χαμήλωσε τη θερμοκρασία στο μισό να σιγοβράσουν. Εάν ξεκινήσεις με ζεστό νερό, θα μαγειρευτούν ακανόνιστα, το εξωτερικό της πατάτας θα ξεφλουδίσει, πριν το εσωτερικό μαγειρευτεί.

4. Χρησιμοποιείς συστατικά που βγάζεις απευθείας από το ψυγείο

Άφησε το βούτυρο να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, πριν το λιώσεις στις καυτές πατάτες, στη συνέχεια πολτοποίησε τις με ζεστό γάλα ή κρέμα γάλακτος. Θα απορροφηθεί πιο εύκολα.

Αυτό το διάβασες; Σπιτική μαγιονέζα από την Αντελίνα Βαρθακούρη: Η συνταγή που κάνει τον γύρο του διαδικτύου

5. Δεν στραγγίζεις καλά τις πατάτες

Βεβαιώσου ότι έχεις στεγνώσει καλά τις πατάτες μετά το βράσιμο, προκειμένου να αποφύγεις ένα νερουλό πιάτο. Εάν θέλεις, ζέστανε ξανά αλλά απαλά τις στραγγισμένες πατάτες στο μαγειρικό σκεύος για να τις στεγνώσεις ελαφρά πριν τις πολτοποιήσεις.