leftover soup

18.11.2019
leftover soup

2 πατάτες
1 κρεμμύδι ξερό
1 πράσο, μόνο το πράσινο μέρος που μας έχει περισσέψει
2 κ.σ. ελαιόλαδο
φλούδες από 2 καρότα
1 λίτρο νερό
1 κύβος λαχανικών
ξύσμα από 1 λεμόνι
αλάτι
πιπέρι + έξτρα για το σερβίρισμα
50 γρ. βούτυρο
θυμάρι φρέσκο, για το σερβίρισμα
κρέμα γάλακτος, για το σερβίρισμα

Πλένουμε και καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια 2-3 εκ..
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το πράσο.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
Μόλις ζεσταθεί το λάδι, ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.
Προσθέτουμε τις πατάτες, το πράσο, τις φλούδες από τα καρότα και συνεχίζουμε να σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.
Ρίχνουμε το νερό, τον κύβο λαχανικών, το ξύσμα από το λεμόνι, το αλάτι, το πιπέρι και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 20-30 λεπτά μέχρι να μαλακώσει η πατάτα.
Αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και χτυπάμε με το ραβδομπλέντερ μέχρι να έχουμε μια παχύρρευστη σούπα με βελούδινη υφή.
Σερβίρουμε με φρέσκο θυμάρι, κρέμα γάλακτος και πιπέρι.

akispetretzikis.com