Τα τυροπιτάκια μην τα σκέφτεσαι μόνο με σφολιάτα ή φύλλο. Υπάρχουν και τα άλλα, τα πιο... ανοθρόδοξα (οπτικά, τουλάχιστον) τα οποία όμως είναι πολύ πιο εύκολα να γίνουν και πάρα πολύ νόστιμα!
Δες τη συνταγή, δοκίμασέ τα και θα δεις ότι δεν προλαβαίνεις να φουρνίζεις.
Υλικά
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι
- 1 κεσεδάκι ηλιέλαιο
- 2 αυγά
- 250 γραμμάρια φέτα τριμμένη
- 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και στο τέλος προσθέτουμε τη φέτα -ή και ότι άλλο θέλουμε να συμπληρώσουμε. Θα μπορούσαμε, για παράδειγμα να συμπληρώσουμε κίτρινο τυρί, αλλαντικό, πιπεριές, καροτάκι κ.ο.κ.
- Πλάθουμε τη ζύμη σε μπαλάκι ή τη βάζουμε μέσα σε θήκη cupcakes
- Περνάμε με το πινελάκι λίγο αυγό για το... χρώμα
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά στους 170°C
Και... απολαμβάνουμε!