Μέσα από το site του, mamapeinao.gr ο γνωστός σεφ Τάσσος Αντωνίου, μας δίνει τα "φώτα" του ώστε να εντυπωσιάσουμε και με αυτή τη συνταγή.
Ιδού λοιπόν τι πρέπει να κάνεις
Υλικά
- 4 αυγά
- 2 φλιτζάνια ζάχαρη
- 1 και 1/2 φλιτζάνι ηλιέλαιο
- 3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γλ. κανέλα
- 5 μήλα κόκκινα ή πράσινα
Εκτέλεση
- Χτυπάμε την κρυσταλλική ζάχαρη μαζί με τα αυγά στο σταθερό μίξερ, σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα. Προσθέτουμε το ηλιέλαιο.
- Ανεβάζουμε σταδιακά την ταχύτητα ανάδευσης. Το μείγμα πρέπει να αφρατέψει και να γίνει μια παχύρρευστη κρέμα.
- Κοσκινίζουμε μέσα στο μείγμα το αλεύρι για όλες τις χρήσεις μαζί με το μπέικιν πάουντερ.
- Ρίχνουμε την κανέλα και ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθεί το αλεύρι.
- Το μείγμα είναι έτοιμο όταν ομογενοποιηθεί και αφρατέψει.
- Μεταφέρουμε το μείγμα σε φόρμα με αποσπώμενη βάση 30 εκατοστών, την οποία έχουμε βουτυρώσει ή λαδώσει καλά.
- Χτυπάμε 2-3 φορές τη φόρμα στον πάγκο, ώστε να απλωθεί ομοιόμορφα το μείγμα και να φύγει ο αέρας που έχει εγκλωβιστεί.
- Κόβουμε στη συνέχεια τα μήλα σε λεπτές ομοιόμορφες φέτες.
- Τοποθετούμε τις φέτες μήλου πάνω στο μείγμα περιμετρικά.
- Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ορθογώνιο ταψί ή πυρίμαχο σκεύος και να τοποθετήσουμε τις φέτες σε στήλες.
- Συνεχίζουμε μέχρι να καλύψουμε όλη την επιφάνεια της μηλόπιτας.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο για περίπου 45 λεπτά.
- Η μηλόπιτα είναι έτοιμη όταν ξεκολλήσει από τα τοιχώματα της φόρμας.
- Ακουμπάμε την φόρμα σε σχάρα και την αφήνουμε να κρυώσει για λίγο.
- Ξεφορμάρουμε.
- Αν θέλουμε, μπορούμε να πασπαλίσουμε τη μηλόπιτα με ζάχαρη άχνη.
Τάσος Αντωνίου
mamapeinao.gr