Υλικά για 4 άτομα
- 1 κιλό κατεψυγμένες μπάμιες
- 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο στην μέση και μετά σε λεπτές φέτες
- 2 κουταλιές ξύδι
- 20 ελιές χωρίς κουκούτσι (πράσινες, μαύρες ή και τις δύο)
- 400 γρ ντοματάκια κον κασέ
- 1 ποτήρι κόκκινο ξηρό κρασί
- 1 κουταλάκι κάρυ
- ½ κουταλάκι κύμινο
- 2 πρέζες ρίγανη
- 6 κουταλιές λάδι
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 200 γρ. φέτα
Εκτέλεση
- Σοτάρουμε το κρεμμύδι στο λάδι και αφού μαραθεί προσθέτουμε τις μπάμιες (δεν χρειάζεται να τις ξεπαγώσετε).
- Ανακατεύουμε ελαφρά και προσθέτουμε το ξύδι.
- Σοτάρουμε για 5 λεπτά σε δυνατή θερμοκρασία, προσθέτουμε τα μπαχαρικά και το πιπέρι και στην συνέχεια σβήνουμε με το κρασί. Περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε την ντομάτα και τις ελιές.
- Πρέπει το υγρό ίσα ίσα να σκεπάζει το φαγητό.
- Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό. Σκεπάζουμε και βράζουμε για 10 λεπτά.
- Σε όλη αυτή την διαδικασία δεν πρέπει να ανακατέψουμε το φαγητό αλλά απλά να κουνήσουμε την κατσαρόλα.
- Στην συνέχεια μεταφέρουμε το φαγητό σ’ένα ταψί.
- Ψήνουμε στον φούρνο στους 190C για 20 λεπτά ή μέχρι να είναι σχεδόν έτοιμες οι μπάμιες και να έχουν πιεί τα υγρά τους.
- Βγάζουμε το ταψί, θρυμματίζουμε την φέτα από πάνω και ξαναβάζουμε στο φούρνο στο grill μέχρι να πάρει χρώμα το τυρί.
Σπύρος Παγιατάκης
www.livetobake.gr