Αύριο Τετάρτη τρώμε λαδερό - Φτιάξε τις μπάμιες με ελιές και φέτα στον φούρνο και θα μας θυμηθείς

22.10.2019
Αύριο Τετάρτη τρώμε λαδερό - Φτιάξε τις μπάμιες με ελιές και φέτα στον φούρνο και θα μας θυμηθείς
Εντάξει, οι μπάμιες δεν είναι ένα "εύκολο" φαγητό. Και είναι σίγουρα παρεξηγημένο. Ο food blogger Σπύρος Παγιατάκης τις "υπερασπίζεται" και μας προτείνει έναν εναλλακτικό τρόπο μαγειρέματος, αντί του κλασικού "στην κατσαρόλα με ντομάτα" μήπως και αλλάξουμε γνώμη! Ιδού:

Υλικά για 4 άτομα

  • 1 κιλό κατεψυγμένες μπάμιες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο στην μέση και μετά σε λεπτές φέτες
  • 2 κουταλιές ξύδι
  • 20 ελιές χωρίς κουκούτσι (πράσινες, μαύρες ή και τις δύο)
  • 400 γρ ντοματάκια κον κασέ
  • 1 ποτήρι κόκκινο ξηρό κρασί
  • 1 κουταλάκι κάρυ
  • ½ κουταλάκι κύμινο
  • 2 πρέζες ρίγανη
  • 6 κουταλιές λάδι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 200 γρ. φέτα

Εκτέλεση

  • Σοτάρουμε το κρεμμύδι στο λάδι και αφού μαραθεί προσθέτουμε τις μπάμιες (δεν χρειάζεται να τις ξεπαγώσετε).
  • Ανακατεύουμε ελαφρά και προσθέτουμε το ξύδι.
  • Σοτάρουμε για 5 λεπτά σε δυνατή θερμοκρασία, προσθέτουμε τα μπαχαρικά και το πιπέρι και στην συνέχεια σβήνουμε με το κρασί. Περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε την ντομάτα και τις ελιές.
  • Πρέπει το υγρό ίσα ίσα να σκεπάζει το φαγητό.
  • Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό. Σκεπάζουμε και βράζουμε για 10 λεπτά.
  • Σε όλη αυτή την διαδικασία δεν πρέπει να ανακατέψουμε το φαγητό αλλά απλά να κουνήσουμε την κατσαρόλα.
  • Στην συνέχεια μεταφέρουμε το φαγητό σ’ένα ταψί.
  • Ψήνουμε στον φούρνο στους 190C για 20 λεπτά ή μέχρι να είναι σχεδόν έτοιμες οι μπάμιες και να έχουν πιεί τα υγρά τους.
  • Βγάζουμε το ταψί, θρυμματίζουμε την φέτα από πάνω και ξαναβάζουμε στο φούρνο στο grill μέχρι να πάρει χρώμα το τυρί.

Σπύρος Παγιατάκης
www.livetobake.gr