Ο food blogger Σπύρος Παγιατάκης μας χαρίζει τη δική του εκδοχή από το παραδοσιακό φαγητό που είναι αυτή την εποχή... στην εποχή του! Ιδού και καλή επιτυχία.
Υλικά για 4 άτομα
- 600 γρ. μοσχάρι σπάλα κομμένο σε μπουκιές
- 4 μέτριες μελιτζάνες φλάσκες κομμένες σε μέτριες φέτες
- 2 μεγάλες πατάτες κομμένες σε μεγάλες μπουκιές
- 2 μεγάλες ντομάτες κομμένες σε κύβους
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 κρεμμύδι χοντροκομμένο
- μισή κούπα λάδι λάδι
- μισή κούπα νερό
- 1 κουταλάκι πελτέ ντομάτας
- 2 κουταλάκια μουστάρδα
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 ξυλάκι κανέλα
- 2 κουταλιές φρέσκο δεντρολίβανο ή 1 ξερό
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα στους 200C.
- Σε ένα βαζάκι χτυπάμε το λάδι, το νερό, τον πελτέ, τη μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι.
- Τοποθετούμε όλα τα άλλα υλικά σε μια γάστρα ή σε ένα ταψί που θα σκεπάσουμε καλά με αλουμινόχαρτο. Περιχύνουμε με το μείγμα από το βαζάκι.
- Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε το σκεύος μας και το βάζουμε στο φούρνο.
- Μετά από μισή ώρα κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 160C και ψήνουμε για 2 1/2 με 3 ώρες ακόμα ή μέχρι να δούμε ότι το κρέας έχει γίνει τρυφερό.
TIP - Τσεκάρουμε που και που το φαγητό να δούμε αν χρειάζεται νερό. Αν χρειάζεται βάζουμε όσο λιγότερο γίνεται.