Ακόμη μία ενδιαφέρουσα συνταγή από τα @fitlab.services μοιράστηκε μαζί μας η Ελένη Πετρουλάκη μέσω social media.
Γύρος κοτόπουλο φτιαγμένος από τα χεράκια σου. Κι όμως, γίνεται!
Συνόδευσέ το με τζατζίκι ή σάλτσα γιαουρτιού, λίγες πατάτες και πιτούλες αλάδωτες και απόλαυσέ τον, ακόμη και το καλοκαίρι. Ή μάλλον, ειδικά τώρα το καλοκαίρι.
ΥΛΙΚΑ
- 1 συσκευασία μπούτι κοτόπουλο φιλέτο (περίπου 600 γρ)
- 8 γρ αλάτι
- 1 κ.γ πιπέρι λευκό
- 10 γρ αποξηραμένο κρεμμύδι
- 2 τσιμπιές αποξηραμένο σκόρδο
- 10 γρ ελαιόλαδο
- 1 τσιμπιά κύμινο
- λίγο κάρι
- λίγη πάπρικα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Φόρα γάντια μιας χρήσης και ξεκίνα να αφαιρείς κάθε ορατό λίπος.
- Έπειτα κόψε σε λεπτές φλύδες το κοτόπουλο.
- Πρόσθεσε όσα μπαχαρικά και ό,τι άλλο θες.
- Τύλιξε με μεμβράνη και άσε στο ψυγείο να μαριναριστεί.
- Όσο περισσότερο μείνει, τόσο πιο νόστιμο.
- Σόταρε για 8-10 λεπτά ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα.
- (Amount per 127 gr)=162kcal