Γύρος κοτόπουλο δια χειρός Ελένης Πετρουλάκη - Πεντανόστιμος, σπιτικός και υγιεινός

10.07.2019
Γύρος κοτόπουλο δια χειρός Ελένης Πετρουλάκη - Πεντανόστιμος, σπιτικός και υγιεινός
Φουλ στη γεύση και ας μην είναι από τα γνωστά "βρώμικα" που έχουμε συνηθίσει.

Ακόμη μία ενδιαφέρουσα συνταγή από τα @fitlab.services μοιράστηκε μαζί μας η Ελένη Πετρουλάκη μέσω social media.

Γύρος κοτόπουλο φτιαγμένος από τα χεράκια σου. Κι όμως, γίνεται!

Συνόδευσέ το με τζατζίκι ή σάλτσα γιαουρτιού, λίγες πατάτες και πιτούλες αλάδωτες και απόλαυσέ τον, ακόμη και το καλοκαίρι. Ή μάλλον, ειδικά τώρα το καλοκαίρι.

ΥΛΙΚΑ

  • 1 συσκευασία μπούτι κοτόπουλο φιλέτο (περίπου 600 γρ)
  • 8 γρ αλάτι
  • 1 κ.γ πιπέρι λευκό
  • 10 γρ αποξηραμένο κρεμμύδι
  • 2 τσιμπιές αποξηραμένο σκόρδο
  • 10 γρ ελαιόλαδο
  • 1 τσιμπιά κύμινο
  • λίγο κάρι
  • λίγη πάπρικα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Φόρα γάντια μιας χρήσης και ξεκίνα να αφαιρείς κάθε ορατό λίπος.
  • Έπειτα κόψε σε λεπτές φλύδες το κοτόπουλο.
  • Πρόσθεσε όσα μπαχαρικά και ό,τι άλλο θες.
  • Τύλιξε με μεμβράνη και άσε στο ψυγείο να μαριναριστεί.
  • Όσο περισσότερο μείνει, τόσο πιο νόστιμο.
  • Σόταρε για 8-10 λεπτά ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα.
  • (Amount per 127 gr)=162kcal