"Μπυρόπουλο" έχεις φάει; Δοκίμασε αυτή τη συνταγή και θα μας θυμηθείς!

31.07.2020
"Μπυρόπουλο" έχεις φάει; Δοκίμασε αυτή τη συνταγή και θα μας θυμηθείς!
Αν δεν το κατάλαβες αμέσως, μιλάμε για κοτόπουλο με μπύρα.

Δεν είναι λίγα τα φαγητά που μαγειρεύονται με μπύρα. Ο food blogger Σπύρος Παγιατάκης μας προτείνει σήμερα την αγαπημένη του μπυρένια συνταγή που έχει να κάνει με το κοτόπουλο.

Ιδού λοιπόν όλα όσα θέλεις να ξέρεις για να τη φτιάξεις κι εσύ. Συνόδευσέ το "με μια μεγάλη σαλάτα και ψωμάκι για το ζουμι", όπως συμπληρώνει ο ίδιος και καλή επιτυχία.

Υλικά για 4 άτομα

  • 1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
  • 3 - 4 σκελίδες σκόρδο
  • 1 και 1/2 κουταλάκι ρίγανη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 κουτάκι μπύρα lager

Εκτέλεση

  • Θα χρειαστείτε μια πλατιά κατσαρόλα γιατί καλό θα ήταν να ακουμπάνε στον πάτο όλα τα κομμάτια του κοτόπουλου.
  • Αν δεν έχετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποια είναι αρκετά μεγάλη για να χωρέσει το κρέας.
  • Αλατίζετε καλά όλα τα κομμάτια του κοτόπουλου.
  • Προσθέτετε το πιπέρι, τη ρίγανη και το σκόρδο.
  • Σε μια άκρη (για να μην ξεπλύνετε την ρίγανη) προσθέτετε την μπύρα.
  • Σκεπάζετε την κατσαρόλα και την βάζετε στο τέρμα της θερμοκρασίας μέχρι να αρχίσει να βράζει.
  • Στην συνέχεια χαμηλώνετε στο 1/3 της θερμοκρασίας και το αφήνετε για 1 και μισή ώρα τουλάχιστον.
  • Στον μισό χρόνο γυρίζετε τα κομμάτια του κοτόπουλου, σκεπάζετε πάλι την κατσαρόλα.
  • Θα δείτε ότι το κρέας έχει βγάλει πολλά υγρά.
  • Ακόμα και αν δεν βάλετε την μπύρα, τα υγρά που βγάζει είναι πάρα πολλά.
  • Όταν το κοτόπουλο είναι έτοιμο ξεσκεπάζετε την κατσαρόλα και δυναμώνετε την θερμοκρασία για να εξατμιστούν τα υγρά και να δέσει η σάλτσα, προσέχοντας να μην αρπάξει.