Φτιάξε την πιο νόστιμη τούρτα μωσαϊκό σε 20 λεπτά

29.06.2019
Φτιάξε την πιο νόστιμη τούρτα μωσαϊκό σε 20 λεπτά
Μια πολύ εύκολη παραλλαγή της αγαπημένης γεύσης

Και ποιος δεν αγαπά το μωσαϊκό; Ή τον κορμό, αν προτιμάτε. Ο γνωστός σεφ Τάσος Αντωνίου μας δίνει μέσα από το site του mamapeinao.gr την πιο εύκολη συνταγή για μία τέτοια συνταγή σε τούρτα. Ιδού και καλή επιτυχία:

Υλικά
Για το μωσαϊκό:

250 γρ. μπισκότα digestive
400 γρ. κουβερτούρα
170 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
300 γρ. ζαχαρούχο γάλα

Για τη γκανάς σοκολάτας:

150 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά σε θερμοκρασία δωματίου
150 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη

Για το γαρνίρισμα:

100 γρ. αμύγδαλο φιλέ

Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε το μωσαϊκό:

  • Σε μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα και το βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά με τη βοήθεια μιας μαρίζ.
  • Το μείγμα πρέπει να λιώσει και να ομογενοποιηθεί.
  • Σε μπολ σπάμε τα μπισκότα πτι μπερ. Ρίχνουμε μέσα και το μείγμα κουβερτούρας – βουτύρου.
  • Προσθέτουμε ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να ενωθούν μεταξύ τους τα υλικά.
  • Απλώνουμε το μείγμα με τη βοήθεια μαρίζ σε στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενη βάση.
  • Πιέζουμε με τη μαρίζ ώστε να έχουμε μια απόλυτα ίσια επιφάνεια.
  • Βάζουμε την τούρτα μωσαϊκό στο ψυγείο για 1 ώρα, να δέσει καλά.

Ετοιμάζουμε τη γκανάς σοκολάτας:

  • Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι, χωρίς να βράσει.
  • Την αποσύρουμε από τη φωτιά και αναμειγνύουμε με την κουβερτούρα.
  • Όταν κρυώσει η γκανάς, περιχύνουμε το μωσαϊκό μας. Με τη μαρίζ ισιώνουμε τη στρώση γκανάς.
  • Χτυπάμε τη φόρμα 2-3 φορές στον πάγκο για να απλωθεί ομοιόμορφα το μείγμα πριν το βάλουμε στο ψυγείο για 1 με 2 ώρες.

Γαρνίρουμε την τούρτα μωσαϊκό:

  • Σε τηγάνι σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά καβουρδίζουμε για λίγα λεπτά το φιλέ αμυγδάλου για να γαρνίρουμε την τούρτα μωσαϊκό.
  • Γαρνίρουμε την τούρτα περιμετρικά με το καβουρδισμένο αμύγδαλο.