Και ποιος δεν αγαπά το μωσαϊκό; Ή τον κορμό, αν προτιμάτε. Ο γνωστός σεφ Τάσος Αντωνίου μας δίνει μέσα από το site του mamapeinao.gr την πιο εύκολη συνταγή για μία τέτοια συνταγή σε τούρτα. Ιδού και καλή επιτυχία:
Υλικά
Για το μωσαϊκό:
250 γρ. μπισκότα digestive
400 γρ. κουβερτούρα
170 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
300 γρ. ζαχαρούχο γάλα
Για τη γκανάς σοκολάτας:
150 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά σε θερμοκρασία δωματίου
150 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
Για το γαρνίρισμα:
100 γρ. αμύγδαλο φιλέ
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε το μωσαϊκό:
- Σε μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα και το βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά με τη βοήθεια μιας μαρίζ.
- Το μείγμα πρέπει να λιώσει και να ομογενοποιηθεί.
- Σε μπολ σπάμε τα μπισκότα πτι μπερ. Ρίχνουμε μέσα και το μείγμα κουβερτούρας – βουτύρου.
- Προσθέτουμε ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να ενωθούν μεταξύ τους τα υλικά.
- Απλώνουμε το μείγμα με τη βοήθεια μαρίζ σε στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενη βάση.
- Πιέζουμε με τη μαρίζ ώστε να έχουμε μια απόλυτα ίσια επιφάνεια.
- Βάζουμε την τούρτα μωσαϊκό στο ψυγείο για 1 ώρα, να δέσει καλά.
Ετοιμάζουμε τη γκανάς σοκολάτας:
- Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι, χωρίς να βράσει.
- Την αποσύρουμε από τη φωτιά και αναμειγνύουμε με την κουβερτούρα.
- Όταν κρυώσει η γκανάς, περιχύνουμε το μωσαϊκό μας. Με τη μαρίζ ισιώνουμε τη στρώση γκανάς.
- Χτυπάμε τη φόρμα 2-3 φορές στον πάγκο για να απλωθεί ομοιόμορφα το μείγμα πριν το βάλουμε στο ψυγείο για 1 με 2 ώρες.
Γαρνίρουμε την τούρτα μωσαϊκό:
- Σε τηγάνι σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά καβουρδίζουμε για λίγα λεπτά το φιλέ αμυγδάλου για να γαρνίρουμε την τούρτα μωσαϊκό.
- Γαρνίρουμε την τούρτα περιμετρικά με το καβουρδισμένο αμύγδαλο.