Ο γνωστός σεφ Τάσος Αντωνίου μας προτείνει μέσα από το site του mamapeinao.gr την τέλεια συνταγή που χρειάζεται μόνο ένα τέταρτο προετοιμασίας.
Θα χρειαστείς
- 4 κουτ. σούπας άνθος αραβοσίτου βανίλια σκόνη για κρέμα
- 500 ml γάλα φρέσκο πλήρες + 3 κουτ. σούπας, για άλειμμα των μπισκότων
- 1 πακέτο μπισκότα τύπου πτι μπερ
- 1 φακελάκι σκόνη για ζελέ φρούτων
Εκτέλεση
- Ετοιμάζουμε την κρέμα άνθος αραβοσίτου ακολουθώντας τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία.
- Οταν η κρέμα πήξει, την αποσύρουμε από τη φωτιά και την αδειάζουμε σε μεγάλο μπολ.
- Προαιρετικά την καλύπτουμε με μεμβράνη που να εφάπτεται στην επιφάνειά της και την αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
- Ετοιμάζουμε το ζελέ ακολουθώντας τις οδηγίες που αναγράφονται πάνω στη συσκευασία.
- Το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και κατόπιν το βάζουμε στο ψυγείο.
- Στρώνουμε μία στρώση μπισκότων σε ένα τετράγωνο ταψί 20 x 20 εκ.
- Βουτάμε τα μπισκότα σε λίγο γάλα, χωρίς να τα μουλιάσουμε.
- Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία δημιουργώντας δύο στρώσεις μπισκότων.
- Απλώνουμε την κρέμα πάνω από τα μπισκότα.
- Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για μιάμιση ώρα.
- Κατόπιν, αδειάζουμε προσεκτικά από πάνω το ρευστό, κρύο ζελέ.
- Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο να κρυώσει καλά, για τουλάχιστον τρεις ώρες.
- Σερβίρουμε το γλυκό ψυγείου με ζελέ σε κομμάτια.