Quesadilla λαχανικών: Μια εύκολη και υγιεινή λύση για μεσημέρι και βράδυ

20.01.2019
Quesadilla λαχανικών: Μια εύκολη και υγιεινή λύση για μεσημέρι και βράδυ
Με άρωμα από Μεξικό έρχεται η σημερινή πρόταση.

Αν ζητάς μια εναλλακτική για να απολαύσεις τα φρέσκα λαχανικά σου, ιδού η λύση που έρχεται από τη Λατινική Αμερική. Η quesadilla (κεσαντίγια) στην ουσία είναι η γωστή μας τορτίγια, ζεστή, διπλωμένη στα δυο και γεμισμένη με ό,τι αγαπάει η ψυχή σου. Σε αυτή την παραλλαγή, προτείνονται λαχταριστά λαχανικά σε ένα πιάτο κατάλληλο τόσο για μεσημεριανό όσο και για βραδυνό.

Υλικά
2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 πορτοκαλί πιπεριά ψιλοκομμένη
1 κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένη
2 μικρά κολοκυθάκια ψιλοκομμένα
1/4 κόκκινου κρεμμυδιού (πολύ ψιλοκομμένο)
1 κ.γ. αλάτι
3 κούπες τυρί Pepper Jack ή Monterey Jack τριμμένο
4 Τορτίγιες
βούτυρο

Μπορείς να δοκιμάσεις επίσης τη συνταγή της Eva Longoria για την πιο εύκολη σάλτσα Guacamole



Εκτέλεση
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζέστανε το λάδι σε μέτρια φωτιά και ρίξε μέσα όλα τα λαχανικά. Μαγείρεψε για περίπου 4-6 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και πασπάλισε με λίγο αλάτι.
Τοποθέτησε το μείγμα στη μισή τοργίγια και πρόσθεσε επάνω λίγο τυρί τριμμένο. Κλείσε μετά την κεσαντίγια καλύπτοντας με το άλλο μισό της τροτίγιας και βάλε την στο τηγάνι ή την κατσαρόλα που έχει ήδη χρησιμοποιήσει.
Πρόσεχε να μη λιώσει το τυρί και "φύγει" τελείως, αλλά και να μην καεί η κεσαντίγια.
Μόλις ροδίσει, γύρισέ την προσεκτικά και σε ακόμη 2 λεπτά είσαι έτοιμη!
Τη σερβίρεις ζεστή γαρνίροντας με guacamole, pico de gallo ή ντομάτα.

Πηγή: Modern Honey