Αυτή η καυτερή μανιταρόσουπα μπαίνει στα best of the best του χειμώνα

01.11.2018
Αυτή η καυτερή μανιταρόσουπα μπαίνει στα best of the best του χειμώνα
Νόστιμη, εύκολη στην εκτέλεση και πολύ χορταστική!

Αυτή τη μανιταρόσουπα πρέπει να τη δοκιμάσεις. Με φρέσκα υλικά, καυτερή και απόλυτα… χειμερινή, αξίζει την προσοχή μας για τους μήνες που ακολουθούν.

Ώρα να την ετοιμάσεις λοιπόν.

Τι θα χρειαστείς

  • 400 gr φρέσκα μανιτάρια
  • 2 φλιτζ. νερό
  • 1 φλιτζ. φρέσκο γάλα
  • 1 ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι
  • 1 κ. σ αλεύρι
  • 4 κ. σ. ελαιόλαδο
  • ½ κ. γ. μοσχοκάρυδο
  • 1 κ. γ. αλάτι
  • ½ κ. γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαβάστε ακόμη: Νόστιμος πουρές με κρέμα γάλακτος και μυρωδικά αυστηρά για γευσιγνώστες

Πώς να την ετοιμάσεις

Κόβουμε τα μανιτάρια σε μεσαίου μεγέθους κομμάτια και τα τσιγαρίζουμε με λίγο λάδι και το κρεμμύδι.

Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά. Συνεχίζουμε με το γάλα και το νερό μη σταματώντας το ανακάτεμα. Αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτάκια.

Μετά την πρώτη βράση, ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο, αφήνοντας τη σούπα σε χαμηλή φωτιά για 5 – 10 λεπτάκια ακόμα.

Τρώμε ζεστή και συνοδεύουμε αν θέλουμε με λαδερά παξιμαδάκια.

Διαβάστε ακόμη: Οι σπιτικές σοκολατομπουκίτσες γάλακτος με ρούμι που δεν θα χορταίνεις