Η απάντηση είναι μία: Κανένας. Το γλυκό που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι και μας βγάζει ασπροπρόσωπες ακόμα και σε ένα επίσημο τραπέζι, είναι εδώ και σε καλεί να δοκιμάσεις την πιο εύκολη, καλοκαιρινή εκδοχή του εντυπωσιάζοντας τους πάντες.
Είσαι έτοιμη για μια μους σοκολάτας τόσο νόστιμη που δεν θα θέλεις να τελειώσει και τόσο εύκολη που μπορεί να την φτιάξουν ακόμα και όσες δεν έχουν έφεση στα γλυκά;
Θα την ετοιμάσεις με 4 μόνο υλικά!
Τι θα χρειαστείς (για 4 μερίδες)
- 1 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
- 2 κ.σ. σιρόπι σοκολάτας
- 2 κ. σ. λικέρ της επιλογής σου
- Λίγο κακάο ή καρύδα για τη γαρνιτούρα
Εκτέλεση
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ μέχρι να αφρατέψει και προσθέτουμε το σιρόπι σοκολάτας και το λικέρ μας. Συνεχίζουμε να χτυπάμε λιγάκι ακόμα.
Το μείγμα μας είναι έτοιμο!
Τοποθετούμε σε μικρά ποτηράκια του παγωτού και πασπαλίζουμε με κακάο ή τριμμένη καρύδα.
Διατηρούμε στην κατάψυξη, δεν ξεχνάμε όμως 20 λεπτάκια πριν το σερβίρισμα να τοποθετήσουμε τα ποτηράκια στη συντήρηση για να μαλακώσουν.
Αυτό το γλυκό δεν θα μπορέσεις να μην το λατρέψεις!