ΥΛΙΚΑ
• 5 μελιτζάνες τσακώνικες
• 2 πατάτες μέτριες
• 200 γρ. φέτα
• 150 γρ. ανθότυρο
• 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
• 3 αβγά
• 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
• αλάτι, πιπέρι
• αλεύρι για το χυλό
• λάδι για το τηγάνισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψήνουμε τις μελιτζάνες στον φούρνο μέχρι να μαλακώσουν και βράζουμε τις πατάτες. Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες και τις πατάτες και τις χτυπάμε μαζί με τα κρεμμύδια στο μπλέντερ. Προσθέτουμε τα άλλα υλικά και συνεχίζουμε το χτύπημα, προσθέτοντας σιγά σιγά και όσο αλεύρι χρειαστεί μέχρι να γίνει παχύρρευστος χυλός. Μεταφέρουμε το μείγμα σε μπολ. Ζεσταίνουμε το λάδι σε τηγάνι και ρίχνουμε το μείγμα του χυλού κουταλιά κουταλιά μέχρι να τηγανίσουμε όλους τους μελιτζανοκεφτέδες.
Επιμέλεια: Αλέξης Μίχας
Συνταγές από το Cook Book