Σκορδάτες πατάτες με δεντρολίβανο

19.05.2016

ΥΛΙΚΑ

10 πατάτες μικρές προς μέτριες, κομμένες στα δύο

6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

3 κλωνάρια δεντρολίβανο φρέσκο

10 σκελίδες σκόρδο ακαθάριστες

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200oC. Στρώνουμε σε ένα ταψί τις πατάτες και τις ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά. Tις σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και τις ψήνουμε για μισή ώρα. Tις ξεσκεπάζουμε, τις ανακατεύουμε και τις ξαναβάζουμε στον φούρνο μέχρι να ροδίσουν καλά από όλες τις πλευρές. Tις σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.