Μαγειρίτσα

04.05.2016

ΥΛΙΚΑ

1 μεγάλη συκωταριά αρνίσια

1 φλιτζάνι ρύζι γλασέ

3/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο

1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα χοντροκομμένα

3 μαρούλια μεγάλα χοντροκομμένα

½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

αλάτι, πιπέρι

Για το αβγολέμονο

2 αβγά

2 λεμόνια (τον χυμό τους)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε τη συκωταριά και τη βάζουμε σε κατσαρόλα να αχνιστεί σε μέτρια φωτιά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και την κόβουμε σε μέτρια κομμάτια με ψαλίδι κουζίνας. Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια σε κατσαρόλα με το ελαιόλαδο μέχρι να γυαλίσουν, ρίχνουμε τη συκωταριά και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα μαρούλια και μόλις μαραθούν, ρίχνουμε το ρύζι και λίγο νερό για να βράσει το ρύζι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε για μισή ώρα να σιγομαγειρευτεί. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και τον άνηθο, αφήνουμε να πάρει μια βράση και κλείνουμε τη φωτιά. Χτυπάμε τα ασπράδια των αβγών σε μπολ να γίνουν μαρέγκα. Ρίχνουμε τους κρόκους και σιγά σιγά προσθέτουμε το λεμόνι και λίγο ζωμό από τη μαγειρίτσα με κουτάλα. Περιχύνουμε το φαγητό με το αβγολέμονο και ανακινούμε την κατσαρόλα για να πάει παντού χωρίς να ανακατέψουμε.