ΥΛΙΚΑ
1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
1 μάτσο μαϊντανό
1 μάτσο μυρώνια, καυκαλήθρες και άλλα μυρωδικά (τα φύλλα)
½ κουτ. γλυκού αλάτι
250 γρ. ψίχα ψωμιού μουσκεμένη
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κουτ. γλυκού ξίδι
1 λεμόνι μεγάλο (τον χυμό του)
1 αβγό (τον κρόκο του)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε το κρεμμύδι, το αλάτι και τα μυρωδικά στο μπλέντερ μέχρι να λιώσουν. Προσθέτουμε το ψωμί καλά στυμμένο, το ελαιόλαδο, το ξίδι, τον χυμό λεμονιού και ελέγχουμε μήπως θέλει λίγο ακόμη αλάτι ή λεμόνι. Προσθέτουμε τον κρόκο του αβγού, χτυπάμε για 2 λεπτά και σερβίρουμε.