Λαμπριάτικο κατσίκι γεμιστό

04.05.2016

ΥΛΙΚΑ

1 κατσίκι μικρό

1 συκωταριά αρνίσια

½ κιλό ρύζι

2 λεμόνια (τον χυμό τους)

4 κρεμμύδια

1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα

1 φλιτζάνι σταφίδες μαύρες

½ φλιτζάνι κουκουνάρι

άνηθο ψιλοκομμένο

κανέλα, κύμινο, κόλιαντρο

4-5 κουτ. σούπας βούτυρο

2 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου

αλάτι, πιπέρι, λίγη ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Διαλέγουμε ένα μικρό κατσίκι για να χωράει σε μεγάλο ταψί. Αλατοπιπερώνουμε και το τρίβουμε καλά με λεμόνι. Ετοιμάζουμε τη γέμιση: Ψιλοκόβουμε τη συκωταριά σε κομματάκια και την τσιγαρίζουμε με το μισό βούτυρο μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε ψιλοκομμένα όλα τα κρεμμύδια, τους ξηρούς καρπούς, τον άνηθο, τα μπαχαρικά, τη ζάχαρη και το ρύζι. Ζεσταίνουμε και ρίχνουμε τον ζωμό κοτόπουλου. Μόλις το ρύζι απορροφήσει τα υγρά, είναι ήδη μισοψημένο. Γεμίζουμε με αυτό το μείγμα το κατσίκι, το ράβουμε καλά και το βάζουμε στο ταψί. Αλείφουμε με το υπόλοιπο βούτυρο και ψήνουμε στους 180°C στον φούρνο για 2-3 ώρες.