Ζυμαρόπιτα με πασχαλινά αβγά

04.05.2016

ΥΛΙΚΑ

1 συκωταριά αρνίσια μαζί με τα εντεράκια

1 κιλό χόρτα ανάμεικτα (σέσκουλα, μαρούλι, καυκαλήθρες)

½ κιλό κρεμμυδάκια φρέσκα

½ ματσάκι μαϊντανό, λίγο άνηθο και μάραθο

2 σκελίδες σκόρδο

½ ποτήρι κρασί λευκό

αλάτι, πιπέρι

EΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε καλά τα έντερα κάτω από τρεχούμενο νερό μέχρι να βγαίνει από μέσα διαυγές το νερό. Τα φυλάμε σε βαθύ μπολ αφήνοντας προς τα έξω την άκρη τους. Κόβουμε τη συκωταριά σε μικρά κομμάτια. Ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά και το σκόρδο, και τα βάζουμε με το αλατοπίπερο σε μπολ. Πλένουμε τα χόρτα και τα χωρίζουμε σε φύλλα. Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια, τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια και τα φυλάμε χωριστά. Παίρνουμε 1 μαρουλόφυλλο, 1 σέσκουλο, 2 κρεμμυδάκια, 1 κομμάτι συκώτι, 1 πνευμόνι και λίγα μυρωδικά με το αλάτι και το σκόρδο, τα τυλίγουμε και τα δένουμε με τα εντεράκια, όπως στο κοκορέτσι. Κάνουμε το ίδιο με όλα τα υλικά και αραδιάζουμε τα γαρδουμπάκια σε λαδωμένο ταψί. Προσθέτουμε το κρασί και τα ψήνουμε στους 180°C για μιάμιση ώρα.