ΥΛΙΚΑ
2 κιλά ψαχνό από αρνάκι ή κατσικάκι κομμένο σε μπουκιές
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
3 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
150 γρ. κεφαλοτύρι κομμένο σε μικρά καρεδάκια
1 λεμόνι (τον χυμό του)
3 κουτ. σούπας βούτυρο
200 γρ. αμπελόφυλλα φρέσκα ή από βαζάκι
αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC. Πλένουμε καλά τα αμπελόφυλλα και, αν είναι φρέσκα, τα ζεματίζουμε για 1-2 λεπτά σε άφθονο νερό και τα στραγγίζουμε. Ανακατεύουμε καλά μέσα σε μια λεκάνη το κρέας, το αλατοπίπερο, το σκόρδο, τον μαϊντανό, το κεφαλοτύρι, το βούτυρο και τον χυμό λεμονιού. Κόβουμε ένα φύλλο αλουμινόχαρτο ή λαδόκολα 30x40 εκατοστών και στρώνουμε πάνω του τα αμπελόφυλλα. Τοποθετούμε πάνω στα φύλλα το μείγμα, γυρίζουμε τα αμπελόφυλλα σε ρολό και τυλίγουμε καλά το κρέας. Κλείνουμε σφιχτά το αλουμινόχαρτο και το τοποθετούμε σε ταψάκι. Φουρνίζουμε και μαγειρεύουμε το φαγητό μας για 2 ώρες.
Tip
Σερβίρουμε το κρέας με τηγανητές πατάτες ή λευκό πιλάφι.Για περισσότερο άρωμα, μπορούμε να προσθέσουμε και μερικά φρέσκα κρεμμυδάκια μαζί με άνηθο.