ΥΛΙΚΑ
• 400 γρ. βίδες ολικής αλέσεως
• 4 κουτ. σούπας αμύγδαλα
• 2 κουτ. σούπας ψίχουλα ψωμιού
• 4 κολοκυθάκια ψιλοκομμένα
• 1 σκελίδα σκόρδο ολόκληρη
• 1 ματσάκι βασιλικό
• 2 κονσέρβες καβούρι
• 4 κουτ. σούπας λάδι
• 2 κουτ. σούπας χυμό λάιμ
• 1 λάιμ (το ξύσμα του)
• αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τις βίδες σύμφωνα με τις οδηγίες. Σουρώνουμε και τις κρατάμε ζεστές. Στο μεταξύ, τσιγαρίζουμε στο λάδι τα κολοκυθάκια, το σκόρδο, τα αμύγδαλα και τα ψίχουλα για 4-5 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα. Αφαιρούμε το σκόρδο και προσθέτουμε τον μισό βασιλικό χοντροκομμένο, το καβούρι, τον χυμό και το ξύσμα του λάιμ. Ανακατεύουμε καλά με τις βίδες, πασπαλίζουμε με τον υπόλοιπο βασιλικό και σερβίρουμε.
Επιμέλεια: Αλέξης Μίχας
Συνταγές από το Cook Book