ΥΛΙΚΑ
• 2 κονσέρβες καλαμαράκια
• 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 2 φλιτζάνια ντοματοχυμό συμπυκνωμένο
• 1 πρέζα ζάχαρη
• 1 φλιτζάνι κρασί λευκό
• 2 ντομάτες ώριμες ξεφλουδισμένες
• 1/2 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
• 2 σκελίδες σκόρδο
• 1½ φλιτζάνι ρύζι νυχάκι
• 3 φλιτζάνια νερό ζεστό ή ζωμό λαχανικών
• 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
• αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σοτάρουμε το κρεμμύδι σε φαρδιά κατσαρόλα μαζί με μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο και τις σκελίδες του σκόρδου πολτοποιημένες. Προσθέτουμε τις φρέσκες ντομάτες περασμένες από τον χοντρό τρίφτη, τη ζάχαρη διαλυμένη στον ντοματοχυμό, το κρασί, λίγο αλάτι και τα καλαμαράκια σουρωμένα από τον χυμό τους. Μαγειρεύουμε μαζί για 5 λεπτά. Mεταφέρουμε τα καλαμάρια με τη σάλτσα τους σε πυρέξ, ρίχνουμε το νερό ή τον ζωμό και προσθέτουμε το ρύζι. Aνακατεύουμε απαλά και ψήνουμε το γιουβέτσι στους 180°C για περίπου 30 λεπτά. Σερβίρουμε με μαϊντανό ψιλοκομμένο και μαύρο πιπέρι.
Επιμέλεια: Αλέξης Μίχας
Συνταγές από το Cook Book