ΥΛΙΚΑ
• 500 γρ. καβουρόψιχα κονσέρβα
• 1 γαλλική σαλάτα
• 4 ντομάτες
• 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
• 1/2 αγγούρι κομμένο σε κυβάκια
• 10 ελιές Kαλαμών
• μερικά κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
• 1 κουτ. σούπας κάππαρη
Για τη sauce
• 2 κουτ. σούπας μαγιονέζα
• 2 αντσούγιες
• 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
• 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
• 1 λεμόνι (το χυμό του)
• λίγο αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε την ντομάτα σε ροδέλες και τη σαλάτα σε μέτρια κομμάτια με το χέρι. Aνακατεύουμε στη σαλατιέρα όλα τα υλικά μας και χτυπάμε στο μπλέντερ τα υλικά της sauce. Περιχύνουμε και σερβίρουμε προαιρετικά με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Tip: Aντί για καβούρι μπορούμε να βάλουμε στη σαλάτα κατεψυγμένες ή φρέσκες γαρίδες που θα ζεματίσουμε και θα καθαρίσουμε προηγουμένως.
Συνταγές από το Cook Book
Επιμέλεια: Αλέξης Μίχας