ΥΛΙΚΑ
• 500 γρ. σολομό φιλέτο
• 2 κουτ. σούπας σόγια σος
• 1 κουτ. σούπας σησαμέλαιο
• 1 κουτ. σούπας τζίντζερ ψιλοκομμένο
• 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
• 1 κρεμμυδάκι φρέσκο πολύ ψιλοκομμένο
• 1 κουτ. γλυκού σουσάμι
• 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
• αλάτι, πιπέρι
• 8 καλαμάκια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Αλείφουμε με το ελαιόλαδο ελαφρά τη βάση ενός ταψιού. Αλατοπιπερώνουμε τον σολομό καλά και τον κόβουμε σε πολύ μακριές φέτες λεπτού σχήματος. Βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά στο μπλέντερ και τα χτυπάμε ελαφρά. Περιχύνουμε τον σολομό με το περιεχόμενο και τον αφήνουμε να μαριναριστεί 15 λεπτά. Περνάμε τον σολομό σε ξυλάκια και τον απλώνουμε στο ταψί. Τον ψήνουμε για 5 λεπτά και γυρνάμε τα ξυλάκια. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για επιπλέον 5 λεπτά και σερβίρουμε αμέσως.
Συνταγές από το Cook Book
Επιμέλεια: Αλέξης Μίχας