ΥΛΙΚΑ
• 1 κιλό γαρίδες
• 1 φλιτζάνι δυόσμο
• 1 φλιτζάνι ρίγανη φρέσκια
• 3 σκελίδες σκόρδο
• 5 σποράκια κάρδαμο
• 3 κουτ. σούπας τζίντζερ φρέσκο τριμμένο
• 5 πιπερίτσες καυτερές (τσίλι)
• 1/2 κιλό αλάτι χοντρό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε στο γουδί ή στο multi τον δυόσμο, τη ρίγανη, το κάρδαμο, το τζίντζερ, τις πιπερίτσες και το σκόρδο μέχρι να γίνουν πάστα. Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά τις γαρίδες (όπως είναι, με το κέλυφος) σε απορροφητικό χαρτί και τις αλείφουμε με την πάστα αρωματικών που ετοιμάσαμε. Τις τοποθετούμε σε αλουμινόχαρτο με το χοντρό αλάτι ανάμεσά τους και ψήνουμε στη σχάρα για 12-15 λεπτά. Τις βγάζουμε από τη φωτιά, τινάζουμε το αλάτι και σερβίρουμε συνοδεύοντας με μαγιονέζα ανακατεμένη με ξύσμα και χυμό από λάιμ και μπόλικο ψιλοκομμένο δυόσμο.
Συνταγές από το Cook Book
Επιμέλεια: Αλέξης Μίχας