Κουραμπιέδες με Sweete

22.12.2015

Αναλογία για 40 τμχ.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ

Sweete .............. 8 γρ.

Κονιάκ............ 15 γρ.

Αμύγδαλο καβουρδισμένο..............120 γρ.

Βούτυρο γάλακτος, κρύο................ 280 γρ.

Αλεύρι για όλες τις χρήσεις ............ 400 γρ.

Αλεύρι ολικής άλεσης ……………. 200 γρ.

Ξύσμα πορτοκάλι …………… 1 τμχ.

Μπέικιν πάουντερ …………… 1 γρ.


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Στον κάδο του μίξερ αφρατεύουμε το βούτυρο, το ξύσμα πορτοκάλι και τη Sweete με το φτερό σε μεσαία ταχύτητα

  • Προσθέτουμε το κονιάκ και έπειτα ρίχνουμε τα άλευρα με το μπέικιν πάουντερ

  • Όταν αφομοιωθούν τα άλευρα στο μείγμα, προσθέτουμε το αμύγδαλο, το οποίο έχουμε θρυμματίσει

  • Βγάζουμε το ζυμάρι από το μίξερ και σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί πλάθουμε τους κουραμπιέδες στο σχήμα και μέγεθος της αρεσκείας μας.

  • Τέλος, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για περίπου 20 λεπτά (ανάλογα το φούρνο)

  • Αφού ψηθούν, πριν κρυώσουν τους πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη μέχρι να καλυφθούν

Tips

  • Εάν δεν επιθυμούμε να βάλουμε αλκοόλ ή ξυρούς καρπούς στη συνταγή μας, μπορούμε να τα παραλείψουμε χωρίς καμία επιπλέον αλλαγή στη συνταγή

  • Εάν επιθυμούμε μπορούμε να αντικαταστήσουμε το αλεύρι ολικής άλεσης με αλεύρι για όλες τις χρήσεις

  • Για την επιτυχία της συνταγής το βούτυρο θα πρέπει να είναι στο ψυγείο τουλάχιστον για μία ημέρα και να είναι αρκετά κρύο

  • Οι κουραμπιέδες μας θα έχουν ψηθεί σωστά όταν θα έχουν πάρει χρώμα από την κάτω πλευρά

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ