Αναλογία για 40 τμχ.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ
Sweete .............. 8 γρ.
Κονιάκ............ 15 γρ.
Αμύγδαλο καβουρδισμένο..............120 γρ.
Βούτυρο γάλακτος, κρύο................ 280 γρ.
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις ............ 400 γρ.
Αλεύρι ολικής άλεσης ……………. 200 γρ.
Ξύσμα πορτοκάλι …………… 1 τμχ.
Μπέικιν πάουντερ …………… 1 γρ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-
Στον κάδο του μίξερ αφρατεύουμε το βούτυρο, το ξύσμα πορτοκάλι και τη Sweete με το φτερό σε μεσαία ταχύτητα
-
Προσθέτουμε το κονιάκ και έπειτα ρίχνουμε τα άλευρα με το μπέικιν πάουντερ
-
Όταν αφομοιωθούν τα άλευρα στο μείγμα, προσθέτουμε το αμύγδαλο, το οποίο έχουμε θρυμματίσει
-
Βγάζουμε το ζυμάρι από το μίξερ και σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί πλάθουμε τους κουραμπιέδες στο σχήμα και μέγεθος της αρεσκείας μας.
-
Τέλος, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για περίπου 20 λεπτά (ανάλογα το φούρνο)
-
Αφού ψηθούν, πριν κρυώσουν τους πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη μέχρι να καλυφθούν
Tips
-
Εάν δεν επιθυμούμε να βάλουμε αλκοόλ ή ξυρούς καρπούς στη συνταγή μας, μπορούμε να τα παραλείψουμε χωρίς καμία επιπλέον αλλαγή στη συνταγή
-
Εάν επιθυμούμε μπορούμε να αντικαταστήσουμε το αλεύρι ολικής άλεσης με αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
Για την επιτυχία της συνταγής το βούτυρο θα πρέπει να είναι στο ψυγείο τουλάχιστον για μία ημέρα και να είναι αρκετά κρύο
-
Οι κουραμπιέδες μας θα έχουν ψηθεί σωστά όταν θα έχουν πάρει χρώμα από την κάτω πλευρά